Obrtniki naj ostanejo v Kranju

To je jasna želja kranjskih mestnih svetnikov, ki si skupaj z obrtniki želijo, da se čim prej začne gradnja ceste in potrebne infrastrukture do Obrtno-poslovne cone Hrastje.

Mestni svetniki so se strinjali, da bo nova ravnateljica Vzgojnega zavoda Kranj Nataša Durjava, ki se je prijavila kot edina kandidatka in izpolnjuje vse pogoje.

Kranj – Čeprav je bila točka o pobudi za izgradnjo ceste in infrastrukture do Obrtno poslovne cone Hrastje na dnevni red sredine seje kranjskega mestnega sveta uvrščena naknadno, je prav o tem potekala najdaljša razprava. Obravnavo problematike je predlagala samostojna svetnica Andreja Kert, pobudo pa je podprla večina svetnikov, ki so nato v razpravi večkrat poudarili, da je gospodarstvo, zlasti pa razvoj obrti, za občino še kako pomembno in da se gradnja primerne obrtne cone odlaga že preveč časa.

»Mnogi kranjski obrtniki odhajajo v druge občine in celo v tujino, saj v domači ne najdejo možnosti za svojo dejavnost,« je povedal predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Kranj (OOZ Kranj) Ludvik Kavčič, zadrege obrtnikov pa je svetnikom pojasnila tudi direktorica OOZ Kranj Daniela Žagar in predstavila aktivnosti, ki jih želijo izvesti, da bi se načrtovana cona res začela čim prej graditi. Ob tem je poudarila zlasti ureditev cestne povezave med vpadnico Kranj–Brnik in Obrtno-poslovno cono Hrastje ter tudi gradnjo ostale potrebne infrastrukture. Svetniki so se s predlogom, da se za ureditev ceste čim prej uredi potrebna dokumentacija in da se v proračunu za naslednje leto zagotovijo tudi potrebna sredstva za začetek investicije.

Sofinanciranje športa

Precej polemike je med svetniki, zlasti tistimi, ki delajo v športnih klubih in društvih, povzročil tudi osnutek odloka o izbiri in sofinanciranju letnega programa športa. Predlog z merili za rangiranje različnih športov je predstavil Marko Trebec iz Urada za družbene dejavnosti, svetniki pa so menili, da je takšen način določanja kriterijev marsikdaj nepošten do klubov, ki so uspešni. Kot je poudarila svetnica Nada Mihajlović, bi morala biti najpomembnejši kriterij množičnost. Svetniki so se tudi spraševali, zakaj se v pripravo odloka ni vključila Športna zveza Kranj, prav tako pa jih je zanimalo, zakaj je to v pristojnosti nove Komisije za napredek športa. Do sprejema odloka naj bi zato govorili tudi o vseh teh pomislekih.

Stanovanjski sklad

Precej manj polemik je bilo med svetniki ob sprejemu osnutka odloka o ustanovitvi proračunskega stanovanjskega sklada Mestne občine Kranj. Veljavni odlok je bil v letu 2002 sprejet na podlagi takrat veljavnega zakona o javnih financah. Sprejetje novega odloka je bilo potrebno zaradi uskladitve z veljavno zakonodajo.

Mestni svetniki so potrdili tudi dopolnitev načrta pridobivanja nepremičnega premoženja, na podlagi katerega bo mestna uprava lahko kupila hišo v mestnem jedru ob kanjonu Kokre za ureditev stanovanjske problematike ter zemljišče za ureditev sprehajalne poti ob kanjonu Kokre ter dopolnjen osnutek odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje Labor ter odlok o podrobnem prostorskem načrtu za gradnjo osmih novih stanovanjskih hiš v naselju Na gozdni jasi v Srakovljah.

Prenova zadružnega doma v Mavčičah

Potem ko je leta 2017 Mestna občina Kranj kupila Zadružni dom Mavčiče, so se svetniki strinjali, da se objekt prenovi in da ima v njem prostore tudi krajevna skupnost, ki je svoje prostore pred desetimi leti odstopila za potrebe vrtca. Nujna vzdrževalna dela naj bi stala blizu štirideset tisoč evrov.

Na kranjski občini si hkrati prizadevajo, da bi v čast pesniku Simonu Jenku ob 150. obletnici njegove smrti objekt celostno prenovili in preimenovali v Kulturni dom Simona Jenka. Pričakujejo, da bo ministrstvo za kulturo objavilo razpis, na katerem bodo lahko kandidirali za sofinanciranje prenove.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/20

nedelja

8/23

ponedeljek

6/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

IZLETI / Žiri, 20. oktober 2019

Pohod okoli Žirov

PRIREDITVE / Tržič, 20. oktober 2019

Neuničljiva melodija

PRIREDITVE / Preddvor, 20. oktober 2019

Podelitev priznanj za najboljše ljubezensko pismo

PRIREDITVE / Breznica, 20. oktober 2019

Škratovanje

PRIREDITVE / Breznica, 20. oktober 2019

Predstava o življenju in delu Antona Janše

PRIREDITVE / Visoko, 20. oktober 2019

Pod okence pridem

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. oktober 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PREDAVANJA / Žirovnica, 21. oktober 2019

Za lepši partnerski odnos

 

 
 

 

 
 
 

Swiss Airlines vzpostavil povezavo s Zürichom / 17:57, 19. oktober

Iz Požarja:"Najbolj pa se Počivalškova "vizija" uresničuje na primeru Adrie Airways. Počivalšek je bil namreč gospodarski minister v vladi M...

Od Jenkove smrti do rojstva / 08:09, 19. oktober

Poglejte fotografijo.

Še bedenje ob mrliču je bolj življensko.

Sova vložila ovadbo / 07:08, 19. oktober

Marjana so ujeli s prstom v marmeladi. Sedaj nam razlaga, da ga ni namočil v marmelado, ampak....

Podjetje Kobla ŽTG v stečaju / 07:06, 19. oktober

Naprave odstraniti in prodati za staro železo, ki je zelo iskana surovina. Na sidrišča stolpov pa namontirati klopce, da bodo turisti užival...

Mladost v primežu vojne / 20:36, 18. oktober

Sprejemljiv in umirjen komentar, čeprav iz "nasprotne strani". Znano je tudi, da bi se Tito s soglasjem Stalina povezal s Hitlerjem, da bi...

Sova vložila ovadbo / 16:55, 18. oktober

"Javno obračunavanje ustavnih sodnikov"----------------------Ta naslov zavaja. Zamegluje bistvo.Nobenega obračunavanja ni!Ustavno sodišče je...

Skupaj so še močnejši / 15:45, 18. oktober

Če sem prav razumel članek, vaja sploh ni pomembna.
Pomemno je kako se po vaji govori.