Investitorjev načrt in želja je, da decembra 2020 odpre nov butični hotel ... Takšnega, kot je na sliki.

Stari Penzion Špik podrli, gradijo že novega

Podjetje Dom trade Žabnica na lokaciji nekdanjega Penziona Špik v Gozdu - Martuljku investira v gradnjo novega butičnega hotela z velnesom. Zunanjost stavbe bo precej podobna prejšnji. Investicija je vredna dobre tri milijone evrov.

Kranj – V družinskem podjetju Dom trade Žabnica so že od svojega nastanka pred tridesetimi leti specializirani za trženje gradbenega materiala, pred nedavnim pa so investirali v nakup več kot desetletje propadajočega objekta Penzion Špik tik ob državni cesti v Gozdu - Martuljku. »Z ženo sva se že pred leti pogovarjala o tem, da bi se pojavila še na kakšnem drugem področju, ne samo v gradbeništvu in trgovini, čeprav ta ostaja primarna dejavnost. Iskala sva še nekaj novega, drugačen izziv. Iskala sva kaj primernega, potem pa sva zasledila to nepremičnino, ki je na zares čudoviti lokaciji. Ne nazadnje sva oba z ženo tudi smučarja, kar je bil še dodaten motiv, da greva v investicijo v bližini smučišč,« je pojasnil Matjaž Tičar, vodja komerciale in solastnik podjetja Dom trade Žabnica.

Tako kot pred desetletjem obnovljeni Hotel Špik na drugi strani vasi je bila tudi stavba ob cesti v Kranjsko Goro kot hotelska depandansa desetletja v lasti družbe Petrol. Nekaj časa je v njem delovala restavracija, v kleti celo nočni klub, potem pa so hotel zaprli in ga v začetku devetdesetih prodali zasebniku, Slovencu, ki živi v Veliki Britaniji in je imel verigo restavracij. Kot je pojasnil Tičar, je objekt oziroma to odlično lokacijo prodal zato, ker se njegovi potomci z investicijo niso želeli ukvarjati.

Objekt so v tem času že podrli, glavni izvajalec del je Kovinar gradnje Jesenice. »Po načrtih naj bi bila nova stavba za božič že pokrita. Za december 2020 pa je plan in želja, da ga odpremo. Zunanjost stavbe bo precej podobna prejšnji, ker se stare ljudje še dobro spomnijo in tudi alpski stil se najlepše zlije z okoljem, naravo. Načrtujemo restavracijo, enajst sob, večinoma dvoposteljnih, nekatere bodo imele možnost dodatnega ležišča. V kletnih prostorih bodo shramba za smuči, kolesarnica in velnes. Edina bistvena razlika bo, da bomo stavbo podaljšali s še enim manjšim objektom, v katerem bodo štirje apartmaji,« je povedal Tičar. Pred novim objektom bo nekaj parkirišč, sedanje makadamsko, na katerem avtomobile pogosto parkirajo obiskovalci, ki se odpravljajo v okoliške hribe, pa ima podjetje v dolgoročnem najemu skupaj z Občino Kranjska Gora, kot je še pojasnil sogovornik. Imena novega kompleksa še ni želel razkriti oziroma ga še razvijajo, zagotovo pa to ne bo več Špik, ker ima takšno ime hotel »čez cesto«.

Investicija je vredna dobre tri milijone evrov, kar je po besedah Matjaža Tičarja kar velik zalogaj, a oba z ženo trdno verjameta v novo poslovno zgodbo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/21

četrtek

15/21

petek

12/23

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...