Investitorjev načrt in želja je, da decembra 2020 odpre nov butični hotel ... Takšnega, kot je na sliki.

Stari Penzion Špik podrli, gradijo že novega

Podjetje Dom trade Žabnica na lokaciji nekdanjega Penziona Špik v Gozdu - Martuljku investira v gradnjo novega butičnega hotela z velnesom. Zunanjost stavbe bo precej podobna prejšnji. Investicija je vredna dobre tri milijone evrov.

Kranj – V družinskem podjetju Dom trade Žabnica so že od svojega nastanka pred tridesetimi leti specializirani za trženje gradbenega materiala, pred nedavnim pa so investirali v nakup več kot desetletje propadajočega objekta Penzion Špik tik ob državni cesti v Gozdu - Martuljku. »Z ženo sva se že pred leti pogovarjala o tem, da bi se pojavila še na kakšnem drugem področju, ne samo v gradbeništvu in trgovini, čeprav ta ostaja primarna dejavnost. Iskala sva še nekaj novega, drugačen izziv. Iskala sva kaj primernega, potem pa sva zasledila to nepremičnino, ki je na zares čudoviti lokaciji. Ne nazadnje sva oba z ženo tudi smučarja, kar je bil še dodaten motiv, da greva v investicijo v bližini smučišč,« je pojasnil Matjaž Tičar, vodja komerciale in solastnik podjetja Dom trade Žabnica.

Tako kot pred desetletjem obnovljeni Hotel Špik na drugi strani vasi je bila tudi stavba ob cesti v Kranjsko Goro kot hotelska depandansa desetletja v lasti družbe Petrol. Nekaj časa je v njem delovala restavracija, v kleti celo nočni klub, potem pa so hotel zaprli in ga v začetku devetdesetih prodali zasebniku, Slovencu, ki živi v Veliki Britaniji in je imel verigo restavracij. Kot je pojasnil Tičar, je objekt oziroma to odlično lokacijo prodal zato, ker se njegovi potomci z investicijo niso želeli ukvarjati.

Objekt so v tem času že podrli, glavni izvajalec del je Kovinar gradnje Jesenice. »Po načrtih naj bi bila nova stavba za božič že pokrita. Za december 2020 pa je plan in želja, da ga odpremo. Zunanjost stavbe bo precej podobna prejšnji, ker se stare ljudje še dobro spomnijo in tudi alpski stil se najlepše zlije z okoljem, naravo. Načrtujemo restavracijo, enajst sob, večinoma dvoposteljnih, nekatere bodo imele možnost dodatnega ležišča. V kletnih prostorih bodo shramba za smuči, kolesarnica in velnes. Edina bistvena razlika bo, da bomo stavbo podaljšali s še enim manjšim objektom, v katerem bodo štirje apartmaji,« je povedal Tičar. Pred novim objektom bo nekaj parkirišč, sedanje makadamsko, na katerem avtomobile pogosto parkirajo obiskovalci, ki se odpravljajo v okoliške hribe, pa ima podjetje v dolgoročnem najemu skupaj z Občino Kranjska Gora, kot je še pojasnil sogovornik. Imena novega kompleksa še ni želel razkriti oziroma ga še razvijajo, zagotovo pa to ne bo več Špik, ker ima takšno ime hotel »čez cesto«.

Investicija je vredna dobre tri milijone evrov, kar je po besedah Matjaža Tičarja kar velik zalogaj, a oba z ženo trdno verjameta v novo poslovno zgodbo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°


vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

7/24

sreda

4/23

četrtek

4/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. oktober 2019

Pripovedke za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 24. oktober 2019

Planinski izlet: Veliki Javornik (Bohor)

RAZSTAVE / Mengeš, 24. oktober 2019

Hodil po zemlji sem naši ...

PRIREDITVE / Tržič, 24. oktober 2019

Predstavitev knjige Tržič na razglednicah

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. oktober 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Robert Klinar novi direktor / 19:42, 22. oktober

Gorenjke, Gorenjci, pozor! Sezone je konec, občinsko redarstvo bo spet merilo hitrost na raznih koncih po blejskih vaseh. Denar mora tečt, ne kapljat.

Robert Klinar novi direktor / 18:43, 22. oktober

Bled je res lep. Žal pa naši občinski uslužbenci, na čelu z županom, skrbijo za vse kaj drugega kot pa za dobrobit občanov. Nekateri uradnik...

Dnevi Jenkove poezije / 16:55, 22. oktober

Kar se teh obletnic pesnikov tiče opažam leto za letom enak, ponavljajoč vzorec.
Pač, ker denar je, nekaj moramo naredit.
ISTA PESEM VSAKO LETO!

Dogčas za crknt.

Državna pomoč čebelarjem / 16:45, 22. oktober

Spet smo mi, ki imamo po eno čebelo, zvisel.

Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe / 10:02, 22. oktober

DARS naj se še pozanima pri firmi, ki vrta na avstrijski strani. Grem stavt, da bi to bilo najboljše in najcenejše.

Razstava Po sili vojak 2 / 21:25, 21. oktober

Kar nekaj mobilizirancev so "heroji" potamanili na pragu doma; v Brniški gmajni. Osvoboditev naroda.

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...