Iztok Purič je po devetih mesecih odstopil z ministrskega položaja. / Foto: Gorazd Kavčič

Odstopil minister Iztok Purič

Z mesta ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odstopil Iztok Purič.

Kranj – Iztok Purič iz kvote Stranke Alenke Bratušek je ministrsko mesto prevzel decembra lani, ko je odstopil njegov predhodnik Marko Bandelli.

V odstopni izjavi je Purič pojasnil, da odstopa iz osebnih razlogov, o svojem delu na ministrstvu pa je zapisal, da je bila njegova prioriteta ureditev informacijskega sistema v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, na kar ga je opozoril njegov predhodnik Bande­lli, češ da sicer grozi izguba že dodeljenih 180 milijonov evrov evropskih sredstev. Kot dodaja Purič, so pod njegovim vodstvom nadaljevali aktivnosti in ta denar tudi rešili. »Informacijski sistem zdaj deluje in omogoča črpanje evropskih sredstev,« je zatrdil Purič in pri tem poudaril, da je to pomemben dosežek tudi vseh zaposlenih v vladni službi in prav tako tudi aktualne vlade. »Če se izrazim v kolesarskem žargonu, smo pri tem spopadu opravili težko gorsko dirko in dosegli veliko zmago.« Pred kratkim je Purič sklical tiskovno konferenco, na kateri je javnost seznanil z zadovoljivim delovanjem informacijskega sistema, ki bo preprečilo vračilo evropskih sredstev in omogočilo, da bo Slovenija lahko črpala evropski denar v sedanji finančni perspektivi.

Iztok Purič z ministrskega položaja odhaja iz osebnih razlogov, vendar je neuradno slišati, naj bi bil odstop povezan z nesoglasji z vodjo stranke Alenko Bratušek. Sodeč po pojasnilu iz stranke SAB ob Puričevem odstopu pa so bili z njegovim delom zadovoljni. Sporočili so, da Puričevo odločitev spoštujejo in mu tudi priznavajo učinkovito delo, zlasti omenjajo, da je spravil v red informacijski sistem vladne službe, ki jo je vodil. »To ni uspelo še nikomur pred njim. Tako tudi drugi iz stranke SAB vlagamo napore za konkretne rezultate v politiki in za napredek Slovenije. Prizadevali si bomo, da se bo to nadaljevalo in da bomo stvari še naprej premikali v pravo smer,« je dejal generalni sekretar stranke SAB Jernej Pavlič.

Premier Marjan Šarec se je seznanil z ministrovim odstopom, za zdaj pa še ni znano, kdo bo Puričev naslednik in ali bo sploh iz kvote stranke SAB. 65-letni Iztok Purič se po odstopu »vrača« v pokoj. V preteklosti je Iztok Purič 12 let vodil javni gospodarski zavod Brdo, s tega položaja ga je vlada leta 2012 razrešila zaradi nepravilnosti pri vodenju. Lansko jesen pa je kandidiral za župana Mestne občine Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/21

četrtek

15/21

petek

12/23

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...