Osrednji del dogodka je bila vožnja z motorji. / Foto: Maja Bertoncelj

Goldwing navdušil otroke

Navdušil je otroke z Downovim sindromom in druge otroke s posebnimi potrebami, ki so uživali tudi v vožnji z motorji, s Hondinim modelom Gold Wing.

Kranj – Goldwing zveza Slovenije je tudi letos organizirala dobrodelno prireditev Goldwing +21 dan, ki je bila sprva namenjena otrokom z Downovim sindromom, nato pa so nanjo povabili še druge otroke s posebnimi potrebami, njihove spremljevalce in družinske člane. Tokrat so se zbrali v Kranju pri Osnovni šoli Helene Puhar.

Prireditve so se udeležili učenci omenjene šole, Društvo Downov sindrom Slovenije, Zveza Sožitje Slovenije in Zveza Sonček. Goldwing +21 dan je potekal sedmič, organizatorji iz vrst Goldwing kluba Primorska pa so jim pripravili pester program, kot vsako leto tudi vožnjo z motorji, s Hondinim modelom Gold Wing. »Vožnja z motorji je zagotovo najbolj zanimiv del današnjega programa. Odzvalo se je okrog štirideset motoristov iz vseh klubov Goldwing zveze Slovenije. Tukaj so tudi naši prijatelji iz Hrvaške. Veseli smo, da lahko pomagamo tem otrokom, jih razveselimo. Nekateri ljudje še imajo dušo in srce in prispevajo za takšen dogodek, je pa vse težje. Namen je, da se družimo, da otroci s posebnimi potrebami vidijo še drug svet. Motor ima tudi neko svojo karizmo – veter v laseh,« je pojasnil Vladimir Brlek, koordinator dogodka. Vili Curavić, predsednik kluba Primorska, je dodal, da Goldwing +21 dan poteka sedmič, letos prvič v Kranju. Z odzivom so bili zelo zadovoljni.

Dogodka so se udeležili tudi kranjski policisti, udeležencem predstavili predpise s področja varnosti v cestnem prometu in nato spremljali karavano motorjev, ki je otroke popeljala po delu Kranja. Po koncu vožnje se je program nadaljeval, tudi z druženjem in tradicionalno pogostitvijo z golažem in palačinkami.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

delno oblačno
vlažnost: 68 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

5/16

četrtek

8/17

petek

11/17

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Želijo spremembo zakonodaje / 12:17, 21. oktober

Ja sem govoril z njim. Je OK.Pravi, da ima dodatno nalogo, zato ga je bolj malo slišati še manj pa videti.Katero nalogo pa, ga vljudno vpraš...

Največ novih okužb v Kranju, Domžalah in na Jesenicah / 11:41, 21. oktober

Predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc pravi, da moramo sedaj stopiti skupaj, Je...

Velja omejitev gibanja v nočnih urah / 11:39, 21. oktober

Omejitev gibanja? Treba iz 4-5 km/h zmanjšati na 2-3 km/h !

Želijo spremembo zakonodaje / 11:37, 21. oktober

Raje povej, ti si bolj na tekočem z edino resnico po imenu paprikaš TV takozvana Nova25, a se kej ve ke je dr. Krek pa če je že imel poslovilno ?

Želijo spremembo zakonodaje / 11:35, 21. oktober

SDS = small dick syndrome oz. SDS je diagnoza, hujša od virusa, primerov ozdravitve je zelo malo ali nič !
Jebote SDS in vaš puklasti firer ejga

Želijo spremembo zakonodaje / 06:31, 21. oktober

Joj, Primož spet obračaš besede.Nikoli nisem napisal, da je čefurka. Uporablja pa v komentarjih čefurizme, to pa ja.Strinjam se s tistimi, k...

Želijo spremembo zakonodaje / 21:34, 20. oktober

A ni Kitty ena čefurka k te je pošiljala na kastracijo? Dej, upoštevaj njen nasvet no...