Tone Fornezzi - Tof je predstavil knjigo Jaz sem pa en Franc Košir, v kateri je zbral besedila pesmi, skeče in fotografije.

Franc Košir za en dan

Na Koroški Beli, kjer je bil rojen legendarni trobentač in humorist Franc Košir, so pripravili prireditev Postani Franc Košir za en dan. Nastopili so trobentači, pevci in imitatorji, ki so se na odru poskusili v vlogi Franca Koširja. Tone Fornezzi - Tof pa je predstavil knjigo Jaz sem pa en Franc Košir.

Na Koroški Beli so se v soboto že drugo leto zapored poklonili spominu na legendarnega trobentača in humorista pri Ansamblu bratov Avsenik Franca Koširja (1931 - 1991), ki je bil rojen prav na Koroški Beli. Že lani so v njegov spomin odkrili spominsko ploščo, letos pa so naredili še korak naprej in na zabavno prireditev povabili trobentače, pevce in humoriste, ki so se na odru ob spremljavi Veselih Begunjčanov poskusili v vlogi Franca Koširja. Navdušenje med občinstvom so poželi zlasti najmlajši, med njimi je bil dvanajstletni Tim Gouverneur iz Tržiča, ki že od malih nog zelo rad nastopa. »Kjer je oder, tam sem jaz,« je dejal simpatični Tim, ki pozna vse pesmi Franca Koširja, za katere ga je navdušil dedek. Zapel je dve: Križi in težave in Praktično je kolo in povsem navdušil publiko.

V občinstvu je bila tudi družina Franca Koširja: žena Tatjana, hči Mojca in sin Klemen, vnukinje in celo pravnukinja Pika.

Koširjev veliki prijatelj Tone Fornezzi Tof pa je prav ob tej priložnosti predstavil novo knjigo Jaz sem pa en Franc Košir, v kateri je zbral pesmi in skeče ter fotografije Franca Koširja. Prav Tof je tudi avtor besedila skladbe Jaz sem pa en Franc Košir, ki je bila neverjetna uspešnica, samo v prvem tednu so prodali kar sto tisoč malih plošč. Kot je povedal Tof, jo je Košir prvič zapel na koncertu Ansambla bratov Avsenik v Slovenski Bistrici, občinstvo pa je tako ploskalo, da so jo morali ponoviti kar štirikrat. Tof in Košir sta skrbela za popestritev Avsenikovih nastopov in po Tofovih besedah sta naredila vrsto res dobrih skečev. »Slavc je vedno rekel: Pazita, kaj bosta govorila, da ne bomo imeli težav,« je povedal Tof. Kot je dodal, je bil Košir izjemen ljudski humorist in z njim je bilo čuodvito nastopati; ljudje so se njegovim šalam od srca smejali.

Na prireditvi so nastopili tudi godba na pihala, folkloristi, pevci, blanski možnaristi, ki kot eni redkih ohranjajo to tradicijo, pa so streljali z možnarji.

Potekala pa je tudi dobrodelna dražba slike, portreta Franca Koširja, ki ga je naslikal slikar in glasbenik, trobentač Alpskega kvinteta Ivan Prešern - Žan.

Prireditev je organiziralo KD Možnar Koroška Bela v sodelovanju s PGD Koroška Bela ob pomoči Občine Jesenice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

8/19

torek

12/20

sreda

8/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 15. oktober 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Radovljica, 15. oktober 2019

Elegija

OBVESTILA / Kranj, 15. oktober 2019

Tečaj uporabe defibrilatorja in postopkov oživljanja

IZLETI / Kranj, 15. oktober 2019

Po Idrijskem in Cerkljanskem

IZLETI / Šenčur, 15. oktober 2019

Stari grad Smlednik in Repenjski hrib

OBVESTILA / Kranj, 16. oktober 2019

Tečaj uporabe defibrilatorja in postopkov oživljanja

IZLETI / Šenčur, 17. oktober 2019

V Ribniško dolino in Kočevje

IZLETI / Kranj, 17. oktober 2019

Pohod po Meškovi poti

 

 
 

 

 
 
 

Zgodba o želji po svobodi / 21:34, 14. oktober

Deželan,
Ja lej, vaši so bili bolj izkušeni, so pa pri 22 in manj že bežali na koroško hahahaaa....

Zgodba o želji po svobodi / 16:38, 14. oktober

Mene pa res zanima, kako je tale 22letni partizan postal komandant ne vem koliko enot.... 22 let !

Levica zbira podpise / 16:35, 14. oktober

Sam osebno sem tudi proti dopolnilnemu zdr. zavarovanju. Če bo prilika, jim bom dal tudi podpis. Čudim pa se, da se jim nobena stranka ne pr...

Zgodba o želji po svobodi / 14:37, 14. oktober

".......................... bivali pa smo v lesenih hiškah v bolj gverilskih razmerah.«"
_______________

Ma ne ga srat. A to zastonj?

Levica zbira podpise / 14:31, 14. oktober

OK, vsi politiki so populisti.Ampak hujšega populizma Levice z ukinitvijo dop.zdr. zav. pa še ne.Kaj bo na naslednjih voitvah?Ovce se bod...

Zgodba o želji po svobodi / 14:26, 14. oktober

V naši preljubi domovini še ni nič novega. Po 74 letih so na okopih še vedno partizani in njihovi zagovorniki, ki iščejo notranjega sovražni...

Desetletnica podjetja Damatech / 14:22, 14. oktober

Čestitke k obletnici uspešnega delovanja. Takih uspešnih zasebnikov manjka v naši državi.