Od leve: Borut Sajovic, Janka Planinc in Stanislav Ficko; okrog njih so otroci, ki so komaj čakali, da preizkusijo igralnico pod Kriško goro.

Igralnica za najmlajše

Planinsko društvo (PD) Križe je v sodelovanju s kranjsko območno enoto Zavarovalnice Triglav na Gojžanski plaži namenu predalo novo otroško igrišče z igrali in plezalnima stenama.

Gozd – V PD Križe so se v skrbi za najmlajše planince in obiskovalce planinske koče Zavetišče v Gozdu odločili, da njihov obisk popestrijo z otroškim igriščem in postavitvijo igral za otroke, ki so jih namenu predali v nedeljo na prireditvi Palačinkin Živ žav. K projektu postavitve igral so povabili kranjsko območno enoto Zavarovalnice Triglav, predsednik PD Križe Stanislav Ficko se je zahvalil direktorici Janki Planinc in njeni sodelavki Zinki Zavrl Križaj, ki sta prisluhnili prošnji za sodelovanje. »Vsa igrala in plezalni steni bodo najmlajšim omogočali aktivno preživljanje prostega časa z veliko atraktivnosti. Igrišče je varno, kar je s pregledom potrdilo tudi pooblaščeno in specializirano podjetje za področje varnosti otroških igrišč,« je poudaril Ficko in se zahvalil izvajalcem del. Skupna vrednost del je znašala slabih 15 tisoč evrov.

»V Zavarovalnici Triglav smo projekt Otroci Triglava začeli že leta 2011 z namenom in ciljem, da se otroci čim več igrajo v naravi, in to varno. Pomagali smo številnim šolam, občinam, da smo obnovili igrišča ali jih na novo postavili. Nadaljevali smo z obnovo in postavljanjem igrišč zraven planinskih postojank, saj smo vedeli, da je težko motivirati mladino, da gre v hribe. Če pa jih tam čaka super igrišče, je motivacija boljša. Do danes smo pomagali 44 projektom, od tega sedmim na Gorenjskem; kar trem v tržiški občini v Lešah, pod Storžičem in danes pri Zavetišču Gozd,« je povedala Janka Planinc in dodala, da so z donacijo mladim obiskovalcem, ki želijo spoznavati osnove plezanja in se igrati v objemu narave, omogočili brezskrbno igro: »Talna površina, ki je postavljena iz gumiranih ekoloških blažilcev, je prilagojena prav tovrstnim otroškim aktivnostim. S postavitvijo ograje pa smo poskrbeli še za dodatno varnost ob delu igrišča, ki meji na lokalno cesto in parkirišče.«

Tržiški župan Borut Sajovic je prepričan, da ima Gojžanska plaža s to pridobitvijo še nekaj več: vsebino, ki si jo želijo, in odlično lokacijo za druženje. Otroško igrišče ima poleg plezalnih sten hiško z leseno skodlasto streho in toboganom, dvojno gugalnico z različnimi sedali ...

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/21

četrtek

15/21

petek

12/23

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...