Na občini si želijo, da bi za hišo Pr' Katr našli najemnika, ki bi v njej oživil dejavnosti in gostinsko ponudbo.

Iščejo najemnika za Katro

Občina Kranjska Gora želi za hišo Pr' Katr na Dovjem poiskati novega najemnika. Nekdanja kovačnica je namreč že skoraj dve leti zaprta.

Krajevna skupnost Dovje - Mojstrana in društva v kraju so že pred časom izrazili željo, da stavba še naprej služi enakemu namenu kot doslej, in s tem se je na zadnji seji strinjal tudi občinski svet, tako da bo občina iskala najemnika, ki bo znal ob gostinski ponudbi zadržati tudi program, ki je pomembno vplival na življenje kraja.

Dovje – Občina Kranjska Gora, lastnica hiše Pr' Katr na Dovjem, bo z razpisom poiskala novega najemnika za hišo v centru Dovjega, ki je bila v najboljšem obdobju gonilo dogajanja in razvoja v kraju, zdaj pa je že dve leti zaprta. V zadnjih letih pred zaprtjem je bila tako hiša Pr' Katr predvsem gostinski objekt, v katerem so stregli domačo hrano, pripravljeno po receptih, kot so jih v krajih pod Triglavom poznali nekoč.

Hiša, ki se danes imenuje Pr' Katr, je nekdanja kovačnica, ki je bila pred dvema desetletjema z denarjem Občine Kranjska Gora in države obnovljena in dana v upravljanje Razvojni zadrugi Dovje, ki jo je poimenovala Pr' Katr na Dovjem. V hiši so domačini uredili trgovinico z naravnimi izdelki s kmetij in izdelki domače obrti ter večnamenski prostor v prvem nadstropju stavbe.

Razvojna zadruga se je ves čas delovanja srečevala s finančnimi težavami, zato se je leta 2010 v zadrugo vključil najemnik, ki je z upanjem na ponovni zagon zagotovil zasebna sredstva za dodatno ureditev hiše. Namen je bil, da bi spet obudili dogodke, ki so v teh krajih že imeli tradicijo: Žegnanje konj, Pustni karneval, Osmomarčevski pasulj, Vlečenje ploha, Kmečko ohcet, Silvestrovanje na trgu, Večer na vasi, Mihaelov smenj. A se ni izšlo in vrata Katre so že od lanskega januarja zaprta. Vse od tedaj se je s problematiko ukvarjala tudi posebna občinska komisija, predvsem z namenom, da hiša začne delovati na novo po programu, za katerega je bila narejena.

Ko je povedal Bogdan Janša, podžupan Občine Kranjska Gora, tudi predsednik komisije, ki se je v zadnjih letih ukvarjala s problemom hiše Pr' Katr, sta se občina in razvojna zadruga zdaj dokončno razšli. »Razmerje je zaključeno, ključi hiše so spet v rokah občine, ki bo zdaj z razpisom poiskala novega najemnika,« je povedal Bogdan Janša.

Krajevna skupnost Dovje - Mojstrana in društva v kraju so že pred časom izrazili željo, da stavba še naprej služi enakemu namenu kot doslej in s tem se je na zadnji seji strinjal tudi občinski svet, tako da bo občina iskala najemnika, ki bo znal ob gostinski ponudbi zadržati tudi program, ki je pomembno vplival na življenje kraja, to pa so prireditve, delavnice in vaška srečanja, ki po prepričanju podžupana Janše tudi predstavljajo pomembno dodano vrednost domačije v središču vasi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°


vlažnost: 78 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

7/24

sreda

4/24

četrtek

3/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. oktober 2019

Pripovedke za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 24. oktober 2019

Planinski izlet: Veliki Javornik (Bohor)

RAZSTAVE / Mengeš, 24. oktober 2019

Hodil po zemlji sem naši ...

PRIREDITVE / Tržič, 24. oktober 2019

Predstavitev knjige Tržič na razglednicah

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. oktober 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Robert Klinar novi direktor / 19:42, 22. oktober

Gorenjke, Gorenjci, pozor! Sezone je konec, občinsko redarstvo bo spet merilo hitrost na raznih koncih po blejskih vaseh. Denar mora tečt, ne kapljat.

Robert Klinar novi direktor / 18:43, 22. oktober

Bled je res lep. Žal pa naši občinski uslužbenci, na čelu z županom, skrbijo za vse kaj drugega kot pa za dobrobit občanov. Nekateri uradnik...

Dnevi Jenkove poezije / 16:55, 22. oktober

Kar se teh obletnic pesnikov tiče opažam leto za letom enak, ponavljajoč vzorec.
Pač, ker denar je, nekaj moramo naredit.
ISTA PESEM VSAKO LETO!

Dogčas za crknt.

Državna pomoč čebelarjem / 16:45, 22. oktober

Spet smo mi, ki imamo po eno čebelo, zvisel.

Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe / 10:02, 22. oktober

DARS naj se še pozanima pri firmi, ki vrta na avstrijski strani. Grem stavt, da bi to bilo najboljše in najcenejše.

Razstava Po sili vojak 2 / 21:25, 21. oktober

Kar nekaj mobilizirancev so "heroji" potamanili na pragu doma; v Brniški gmajni. Osvoboditev naroda.

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...