Na občini si želijo, da bi za hišo Pr' Katr našli najemnika, ki bi v njej oživil dejavnosti in gostinsko ponudbo.

Iščejo najemnika za Katro

Občina Kranjska Gora želi za hišo Pr' Katr na Dovjem poiskati novega najemnika. Nekdanja kovačnica je namreč že skoraj dve leti zaprta.

Krajevna skupnost Dovje - Mojstrana in društva v kraju so že pred časom izrazili željo, da stavba še naprej služi enakemu namenu kot doslej, in s tem se je na zadnji seji strinjal tudi občinski svet, tako da bo občina iskala najemnika, ki bo znal ob gostinski ponudbi zadržati tudi program, ki je pomembno vplival na življenje kraja.

Dovje – Občina Kranjska Gora, lastnica hiše Pr' Katr na Dovjem, bo z razpisom poiskala novega najemnika za hišo v centru Dovjega, ki je bila v najboljšem obdobju gonilo dogajanja in razvoja v kraju, zdaj pa je že dve leti zaprta. V zadnjih letih pred zaprtjem je bila tako hiša Pr' Katr predvsem gostinski objekt, v katerem so stregli domačo hrano, pripravljeno po receptih, kot so jih v krajih pod Triglavom poznali nekoč.

Hiša, ki se danes imenuje Pr' Katr, je nekdanja kovačnica, ki je bila pred dvema desetletjema z denarjem Občine Kranjska Gora in države obnovljena in dana v upravljanje Razvojni zadrugi Dovje, ki jo je poimenovala Pr' Katr na Dovjem. V hiši so domačini uredili trgovinico z naravnimi izdelki s kmetij in izdelki domače obrti ter večnamenski prostor v prvem nadstropju stavbe.

Razvojna zadruga se je ves čas delovanja srečevala s finančnimi težavami, zato se je leta 2010 v zadrugo vključil najemnik, ki je z upanjem na ponovni zagon zagotovil zasebna sredstva za dodatno ureditev hiše. Namen je bil, da bi spet obudili dogodke, ki so v teh krajih že imeli tradicijo: Žegnanje konj, Pustni karneval, Osmomarčevski pasulj, Vlečenje ploha, Kmečko ohcet, Silvestrovanje na trgu, Večer na vasi, Mihaelov smenj. A se ni izšlo in vrata Katre so že od lanskega januarja zaprta. Vse od tedaj se je s problematiko ukvarjala tudi posebna občinska komisija, predvsem z namenom, da hiša začne delovati na novo po programu, za katerega je bila narejena.

Ko je povedal Bogdan Janša, podžupan Občine Kranjska Gora, tudi predsednik komisije, ki se je v zadnjih letih ukvarjala s problemom hiše Pr' Katr, sta se občina in razvojna zadruga zdaj dokončno razšli. »Razmerje je zaključeno, ključi hiše so spet v rokah občine, ki bo zdaj z razpisom poiskala novega najemnika,« je povedal Bogdan Janša.

Krajevna skupnost Dovje - Mojstrana in društva v kraju so že pred časom izrazili željo, da stavba še naprej služi enakemu namenu kot doslej in s tem se je na zadnji seji strinjal tudi občinski svet, tako da bo občina iskala najemnika, ki bo znal ob gostinski ponudbi zadržati tudi program, ki je pomembno vplival na življenje kraja, to pa so prireditve, delavnice in vaška srečanja, ki po prepričanju podžupana Janše tudi predstavljajo pomembno dodano vrednost domačije v središču vasi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 95 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/21

četrtek

15/21

petek

12/23

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...