Notranja preiskava na postaji letališke policije je odkrila tudi nepravilnosti pri evidentiranju vožnje službenih vozil. / Foto: Gorazd Kavčič

V notranji preiskavi odkrili nepravilnosti na Brniku

Notranjevarnostna preiskava na postaji letališke policije Brnik je potrdila nekatere nepravilnosti, ki jih navaja anonimka, o kateri je pred kratkim poročal POP TV.

Spodnji Brnik – V notranjevarnostni preiskavi, ki jo je Policijska uprava (PU) Kranj uvedla na podlagi anonimke, so ugotovili tri nepravilnosti: nestrokovnost pri obravnavi kaznivega dejanja ponarejanja listin, sum dela na črno pri uslužbencu policijske postaje in nepravilnosti pri vpisovanju podatkov o rabi službenega vozila, je sporočil Bojan Kos, tiskovni predstavnik PU Kranj. Domnevne druge nepravilnosti, ki jih navaja anonimno pismo, pa po Kosovih besedah niso bile potrjene ali pa so bili postopki z različnimi ukrepi delodajalca vodeni in zaključeni še pred njegovim pisanjem. Večinoma gre za tudi več let stare navedbe, dodajajo na Policijski upravi Kranj.

Glede nestrokovne obravnave kaznivega dejanja ponarejanja listin je notranja preiskava ugotovila, da so letališki policisti pri pregledu vstopnega vizuma Grčije ugotovili odstopanja od standardov in značilnosti, ki se pojavljajo pri ponarejenih vizumih, za kar so tujca, 22-letnega albanskega državljana, kazensko ovadili. Na vstopni mejni kontroli so še ugotovili, da tujec ne izpolnjuje pogojev za vstop v šengensko območje, saj je prekoračil največje dovoljeno število dni bivanja (več kot 90 dni v 180 dneh). »Tujec je bil pravilno v postopku odstranitve iz države, nepravilna pa je bila ugotovitev glede pristnosti vizuma, za katerega je bilo v tej notranjevarnostni preiskavi preko grških varnostnih organih ugotovljeno, da je pristen. O nepravilnosti je Policijska uprava Kranj takoj seznanila pristojno državno tožilstvo, ki je proti tujcu vodilo postopek, potni listi pa je bil z namenom vrnitve že poslan ministrstvu za zunanje zadeve,« pojasnjujejo na PU Kranj. O nepravilnosti pri obravnavi kaznivega dejanja so obvestili tudi posebni oddelek na Specializiranem državnem tožilstvu, preiskava pa bo v tem delu ostala odprta do prejetja ugotovitev posebnega oddelka. »V enoti je bil v tem segmentu izveden tudi strokovni nadzor, ki ni pokazal drugih nepravilnosti, in gre v tem primeru obravnave kaznivega dejanja tako za izjemo,« so poudarili na PU Kranj.

Glede suma dela na črno je policijska uprava z ugotovitvami seznanila pristojno službo finančne uprave, uslužbencu pa je direktor PU Kranj Boštjan Glavič izdal pisno opozorilo po internih predpisih. Preiskava bo v tem delu ostala še odprta do zaključka postopka pri pristojni službi finančne uprave, so napovedali. V anonimki je sicer navedeno, da naj bi eden od brniških policistov od komandirja dobival proste konce tedna, med katerimi naj bi vodil turistično agencijo, ki jo oglašuje na Facebooku. Agencija ni prijavljena nikjer, policist pa ne plačuje ne davkov ne prispevkov, opozarja avtor anonimke.

Glede rabe službenega vozila v letu 2016 je bila ugotovljena nepravilnost pri evidentiranju vožnje. Dvema uslužbencema je bilo zato izdano pisno opozorilo direktorja PU Kranj, ker so roki za uvedbo disciplinskega postopka v skladu s predpisi o javnih uslužbencih že zastarali, je še navedel Kos. Po navedbah POP TV naj bi se sicer policisti s službenimi vozili prevažali na zasebne izlete in prireditve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

7/24

sreda

4/24

četrtek

3/22

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Žiri, 23. oktober 2019

Energija bosanskih piramid

RAZSTAVE / Jesenice, 23. oktober 2019

Dobro jutro, Slovenija

PRIREDITVE / Škofja Loka, 23. oktober 2019

Pripovedke za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 24. oktober 2019

Planinski izlet: Veliki Javornik (Bohor)

RAZSTAVE / Mengeš, 24. oktober 2019

Hodil po zemlji sem naši ...

PRIREDITVE / Tržič, 24. oktober 2019

Predstavitev knjige Tržič na razglednicah

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 24. oktober 2019

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Robert Klinar novi direktor / 19:42, 22. oktober

Gorenjke, Gorenjci, pozor! Sezone je konec, občinsko redarstvo bo spet merilo hitrost na raznih koncih po blejskih vaseh. Denar mora tečt, ne kapljat.

Robert Klinar novi direktor / 18:43, 22. oktober

Bled je res lep. Žal pa naši občinski uslužbenci, na čelu z županom, skrbijo za vse kaj drugega kot pa za dobrobit občanov. Nekateri uradnik...

Dnevi Jenkove poezije / 16:55, 22. oktober

Kar se teh obletnic pesnikov tiče opažam leto za letom enak, ponavljajoč vzorec.
Pač, ker denar je, nekaj moramo naredit.
ISTA PESEM VSAKO LETO!

Dogčas za crknt.

Državna pomoč čebelarjem / 16:45, 22. oktober

Spet smo mi, ki imamo po eno čebelo, zvisel.

Dars zavrnil pritožbo Gorenjske gradbene družbe / 10:02, 22. oktober

DARS naj se še pozanima pri firmi, ki vrta na avstrijski strani. Grem stavt, da bi to bilo najboljše in najcenejše.

Razstava Po sili vojak 2 / 21:25, 21. oktober

Kar nekaj mobilizirancev so "heroji" potamanili na pragu doma; v Brniški gmajni. Osvoboditev naroda.

Potep po vojvodini (2) / 12:31, 21. oktober

Jedan klub na svetu volim ja za njega iz sveg glasa navijam Vojvodina jedna jedina pola bela pola crvena Novi Sad to je nas grad koji nikad ...