Navdušenja nad izbrano obleko za finalni del v Londonu Špela ne skriva. / Foto: arhiv organizatorja (Ivan Bliznetsov)

Novembra potuje v London

Dvaindvajsetletna Špela Alič prihaja iz Križ pri Tržiču. Gorenjska lepotica, visoka 175 centimetrov, je pred kratkim v Črnomlju osvojila laskavi lepotni naziv mis Slovenije 2019 in s tem pridobila vstopnico na svetovni izbor, ki bo novembra v Londonu.

Špela Alič je študentka zadnjega letnika Fakultete za socialno delo. Poleti smo se z njo in še dvema prijateljicama oziroma sošolkama pogovarjali, kako se bodo kot prostovoljke pod okriljem društva Za otroke sveta odpravile v Gambijo. Od konca julija do sredine avgusta so se namreč udeležile izobraževalnega tabora, kjer so dopoldneve preživljale z otroki v karierno-izobraževalnem centru. Špeli prostovoljstvo pomeni ogromno; pravi, da je bil vpis na Fakulteto za socialno delo ena njenih najboljših odločitev v življenju. Všeč ji je delo z ljudmi in tudi sam potek študija.

Prijavila jo je prijateljica

Priprave na nedavni izbor za tokratno najlepšo Slovenko so se začele že januarja letos. Dekleta so imela razna izobraževanja, udeleževale so se dogodkov, izletov, še posebno intenzivno pa je postalo dogajanje maja, ko je bil na vrsti polfinalni del projekta Miss Slovenije 2019. »Takrat smo se že osredotočale na Črnomelj, kjer je potekal finale,« pravi Špela, ki ni veliko razmišljala o svoji uvrstitvi oziroma o tem, kako bo, če se zgodi, da ravno ona zmaga. Nadaljuje, da je verjetno sama še najmanj verjela, da bi se to pravzaprav lahko zgodilo ravno njej. »Nisem niti hotela veliko razmišljati o tem. Bilo nas je 15 deklet in tako je bilo 15 možnosti.« Morda je na koncu odtehtal karakter in je žirijo prepričala s celotno zgodbo, meni.

Špela se je s svetom lepotnih tekmovanj tokrat srečala prvič. Na izbor jo je prijavila prijateljica, a na koncu je bila odločitev, ali se ga bo udeležila ali ne, v njenih rokah. Nekaj novega, nov izziv, pravi in doda, da ji ni žal, da se je odločila, da gre po tej poti.

Pojasni: »Mislim, da sem šele sedaj dojela, koliko izkušenj  sem dobila in koliko sem osebnostno zrasla. Pridobila sem samozavest, izgubila strah pred nastopanjem. Po naravi sem namreč taka, da moram biti na vsako stvar zelo dobro pripravljena, da sem mirna v sebi, ampak tu sem se pa kar nekajkrat znašla v situaciji, ko sem morala  odreagirati v trenutku – brez predhodnih priprav.«

Špela je sicer že potovala, vendar bo šla tokrat prvič nekam sama; in Londona tudi še ni videla.

»Ni me strah, saj bodo tam tudi druga dekleta, s komunikacijo pa ravno tako nimam težav. Pravzaprav komaj čakam, da grem. Zagotovo bo to še ena dobra izkušnja, pa tudi preizkušnja,« pripoveduje.

O tem, kako se ji bo uspelo uvrstiti, tudi tokrat ne razmišlja. Dala bo vse od sebe, se maksimalno potrudila, pravi. Zaveda se, da ne gre na počitnice in da bo urnik naporen. Seveda bo z njo v London potovalo kar nekaj garderobe. Navdušena je nad izbrano obleko za finalni del. »Božanska je. Rožnata, bela, siva, z bleščicami ... Prav moj stil obleke.« Kar je pravzaprav izjemno pomembno. Če se bo v obleki dobro počutila, se bo namreč to na odru videlo tudi na njenem obrazu in sploh navzven.

Mis Slovenije 2019

Znotraj tekmovanja za izbor najlepše na svetu so Špelo prijavili še na izbor Lepota z namenom, kar ji je pravzaprav popolnoma pisano na kožo, saj ima na tem področju kar lepo število izkušenj in referenc.

Naziv mis Slovenije 2019 pa ni le naziv, s seboj nosi tudi odgovornosti in obveznosti. Špela sicer letos piše svojo zgodbo in je vznemirjena, da lahko sodeluje pri projektih, ki jo veselijo. Usmerja se v projekte, ki so namenjeni mladim, želi pa tako njim kot vsem drugim približati vsebino projekta Miss Slovenije in slogan »Podpiramo slovensko, podprimo Slovenijo«, saj je prepričana, da Slovenci to potrebujemo. »Da Slovenijo bolj vzljubimo tako, kot je,« še doda.

Ima sicer občutek, da je njeno poslanstvo v socialnem delu, psihoterapiji, vseeno pa se ne bi branila, če bi ji ponudili delo v svetu mode, čeprav na prvo mesto še vedno postavlja študij.

In najbolj klasično vprašanje, ki ga poznamo iz ameriških modnih brvi: Kaj bi storila, če bi postala najlepša na svetu, da bi bil svet lepši?

»Vsi vemo, da sveta ne bi mogla izboljšati in popraviti, lahko pa naredim nekaj, da bo vsaj enemu, dvema na svetu lepše in bolje,« jasno pove in ponovi, da se bo letos osredotočila na mlajše.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

4/8

četrtek

5/12

petek

9/12

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

OBVESTILA / Gorenjska, 14. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PREDAVANJA / Radovljica, 14. november 2019

O medonosnih čebelah

PRIREDITVE / Jesenice, 14. november 2019

Za otroke

PREDAVANJA / Hrušica, 14. november 2019

Gruzija in Armenija

GLASBA / Škofja Loka, 14. november 2019

Ob 70-letnici Glasbene šole Škofja Loka

GLEDALIŠČE / Cerklje, 14. november 2019

Ljubi moj

OBVESTILA / Gorenjska, 15. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

 

 
 

 

 
 
 

Sedemindvajset / 19:03, 14. november

Alias Primož, saj sem ti odgovoril, da ne bo šlo.Ti pa meni na isto vprašanje nisi odgovoril. Tudi na vprašanje, če si kaj postanga pojedu, ...

Sedemindvajset / 17:50, 14. november

Vem, da je moje pisanje prevelik šok za tvoje možgane zatorej odgovori na vprašanje ali molči !!
Hja, tipičen Janševik, skriva se za nekim psevdonimom in se kurči, blefer in provokator SDS-ovski...

Sedemindvajset / 16:39, 14. november

"Ej bebo, odgovori na vprašanje ali molči ! Bo šlo?"------------------------------Ne bo šlo.Alias Primož, nikoli ne odgovarjam na retorična ...

Najboljša sezona škofjeloških jadralcev / 15:49, 14. november

V soboto, 9. novembra je jadrnica Taia 2 & White Goose s krmarjem Goranom Djordjevićembila najhitrejša na legendarni, že 17. regati Jabuka.P...

Največ denarja za obnovo cest / 14:57, 14. november

Ma daj Weiffenbach in Rupnikova linija - wau, že nekaj let! A ti veš, kaj je namen TD? Občina Železniki je vkovana v SLS. Nobenega napredk...

Največ denarja za obnovo cest / 11:57, 14. november

Lepi konci Slovenije, ki so bili po vojni neupravičeno zapostavljeni kar se tiče infrasttrukture in dostopnosti !

Sedemindvajset / 21:09, 13. november

G.Pintar,Če govoriva o kraljevini oz. stari Jugoslaviji je dejstvo, da je bila močna in vplivna edino RKC, država je bila gospodarsko in voj...