Barviti lovilci valov: Le Serpentine / Foto: arhiv skupine (Ksaver Šinkar)

Barvite melodije

Melodična kranjska alterrokovska zasedba Le Serpentine je izdala svoj drugi album z naslovom Pobarvanka, ki ga bodo predstavili na koncertu v petek, 18. oktobra, ob 21. uri na odru Trainstation SubArta.

Petčlanska zasedba Le Serpentine s pisano paleto različnih glasbenih žanrov, od alternativnega indie roka, zasanjanega popa in udarnega panka, s svojo glasbo že pet let barva velike in male odre po vsej Sloveniji. Tako so s skladbami novega albuma Pobarvanka, ki predstavlja njihovo novo prelomnico, nedavno že navdušili občinstvo na Metelkovi, ta petek pa bodo zasedli oder kranjskega Traina. S člani skupine smo se pogovarjali o njihovi aktivni, mavrično barviti poti.

Pred štirimi leti ste Kačice s prvencem Ujemi val zajezdili valove in odpluli v marsikatero glasbeno pristanišče. Kateri člani sestavljajo posadko vaše trenutne plovbe?

Brata Žiga in Grga Jokić skrbita za hitre kitarske rife in bogate basovske linije, Matej Naglič suka prste na klaviaturah in harmoniki, Anže Kern žge na bobnih, pevka Tjaša Teropšič pa z razgibanim melodičnim vokalom poveže bendovsko glasbeno vizijo v homogeno celoto.

Tako radijske valove kot srca poslušalcev osvajate s hitrostjo vrtiljaka – kaj vse ponuja vaš še povsem svež album Pobarvanka?

V smislu glasbenih žanrov se niti ne želimo natančno opredeljevati – tudi na novem albumu ostajamo zvesti sebi, glasbi, ki nam je blizu, ter ohranjamo rdečo nit melodične avtorske glasbe: vsa besedila in glasbene aranžmaje smo ustvarili sami ter album posneli v domačem studiu na Miljah, zahvala za postprodukcijo pa gre Žigi Rezarju. V lastni režiji nastajajo tudi številni videospoti naših skladb, ki si jih lahko ogledate na popularnih spletnih glasbenih platformah. V besedilih skladb, ki jih še vedno pišemo v slovenskem jeziku, se prej kot politično obremenjenih tematik rajši lotevamo vsakdanjih življenjskih vsebin, ki zadevajo marsikoga izmed nas. V vijuganju med vzponi ter padci skušamo najti pozitivno noto, tako da je Pobarvanka tudi po tej plati dokaz in vzpodbuda, da vendarle ni vse tako sivo, če zmoremo na svet pogledati skozi prava očala. Veseli nas, da smo s skladbami novega albuma zelo hitro osvojili poslušalce radijskih postaj, kar dokazujejo že štiri popevke tedna na Valu 202 – Le naprej, Črnobel, Zadeta od interneta ter skladba Vrtiljak, ki se je na isti frekvenci v juniju uvrstila tudi na lestvico najpogosteje predvajanih skladb.

Pobarvanko ste že predstavili občinstvu v ljubljanski Gali Hali, sedaj se v Trainu obeta gorenjska premiera ...

Koncertni nastopi nam pomenijo zelo veliko, z njimi nabiramo izkušnje, spoznavamo številne glasbenike, tako smo oder na primer že delili z Magnificom. Izjemno smo veseli odziva občinstva na koncertu v Gali Hali. Publika je hitro ter z navdušenjem sprejela skladbe in tovrstnega pozitivnega odziva se nadejamo tudi na petkovem koncertu na odru Traina, kjer boste – po ogrevanju odlične zasedbe 30 stopinj v senci – poleg svežih skladb lahko slišali tudi naše prejšnje uspešnice, na odru pa se nam bo pridružil tudi posebni glasbeni gost – kdo, pa naj za zdaj še ostane presenečenje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

17/28

petek

17/28

sobota

16/28

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Ocenjevanje gorenjskih nageljnov

PRIREDITVE / Hodiše ob Vrbskem jezeru, 15. avgust 2020

Romarska sveta maša pri Mariji na otoku

PRIREDITVE / Krvavec, 15. avgust 2020

Semenj in sveta maša na Krvavcu

PREDAVANJA / Kranj, 15. avgust 2020

Proučevanje Svetega pisma

PRIREDITVE / Krvavec, 16. avgust 2020

Semenj in sveta maša na Krvavcu

 

 
 

 

 
 
 

Sušeča se lipa je ogrožala varnost v prometu / 03:34, 14. avgust

Zavod za varstvo kulturne dediščine je izdal soglasje za posek drevesa, ki raste 20cm stran od regionalne ceste, torej je še v pasu ceste. T...

Ob prazniku podelili priznanja / 13:40, 13. avgust

Če sem prav razumel članek, če ne bi bilo združenja za vrednote NOB Radovljica, bi v Radovljici danes govorili nemško ?

Tanja odgovarja / 11:53, 12. avgust

Le kaj bi brez Tanje..?

Spodbujajo predelavo lesa / 11:52, 12. avgust

Lesno predelovalna panoga v Sloveniji je vedno bolj lesena... Nekoč močna pohištvena dejavnost, danes v buli totalno !!

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)