Otmar Zorn in Natalija Kovač v prenovljeni sobi Hotela Bled Rose / Foto: Tina Dokl

Bled ima nov štirizvezdični hotel

Na mestu nekdanjega Hotela Jelovica so včeraj tudi uradno odprli Hotel Bled Rose, ki se je s celovito revitalizacijo iz ponudbe za množične izletnike preusmeril v izkustveni, doživljajski turizem.

Za nočitev v Hotelu Bled Rose je v glavni sezoni treba odšteti od devetdeset do sto dvajset evrov.

Bled – Hotel na izjemni lokaciji ob Blejskem jezeru je z novim lastnikom dobil tudi novo vizijo: štirizvezdično namestitev s ciljem izvajanja vrhunskih, petzvezdičnih doživetij, je poudarila prokuristka Hotela Bled Rose Natalija Kovač. V skladu s tem so poskrbeli za celovito prenovo – od prezračevanja in inštalacij do nove restavracije, centra dobrega počutja in poročne dvorane. Podjetje Rikli je hotel Jelovica kupilo pred dvema letoma in direktor omenjenega podjetja Otmar Zorn je že takrat napovedal, da bo obnova vredna vsaj milijon evrov, a se je na koncu izkazalo, da je bila ta ocena precej preskromna. »Nisem pričakoval, da bo obnova tako zahteven zalogaj,« je priznal in dodal, da so od prvotnega hotela ostale le nosilne stene. »Po devetih mesecih celovite prenove je hotel zaživel s svežim, sodobnim videzom, pa tudi s povsem novo identiteto in poslovnim konceptom, ki presega klasične hotelske storitve,« je poudaril Zorn.

Hotel ponuja namestitev v devetdesetih dizajnersko opremljenih sobah, od klasičnih dvoposteljnih sob do razkošnih hotelskih apartmajev, ki so posebej prilagojeni družinam, poslovnim gostom in mladoporočencem. Ponudbo dopolnjujejo štiri konferenčne dvorane z najsodobnejšo tehnično opremo. V hotelu je zaživela restavracija z bogato kulinarično ponudbo, pri kateri sodobne trende v kulinariki domiselno prepletajo s slovensko kulinarično tradicijo. Uredili so še sodoben velnes z notranjim bazenom, savnami in masažnim centrom.

Za sodobno opremo hotela je poskrbel arhitekt Jani Vozelj. Ob tem pa se v hotelu zavedajo, da je za dobro počutje gostov pomembno tudi prijazno in ustrežljivo osebje, zato temu namenjajo veliko pozornosti. V času obnove so tako pripravili tudi izobraževanja in usposabljanja za zaposlene, da bi jih pripravili na povsem nov način dela. Poleg tega, da so po besedah Natalije Kovač obdržali vse nekdanje zaposlene, zaposlujejo še nov kader, pri čemer so poskrbeli tudi za stimulativno nagrajevanje, je dodal Zorn. »Trudimo se, da ima pri nas vsak gost ime, za nas niso le številke,« je ob tem poudarila vodja prodaje Špela Kavčič, ki je prej delala že v hotelu Jelovica. Veseli jo, da je lastnik prepoznal pomen, ki ga prinašajo ljudje z izkušnjami, kar uspešno združujejo z zagnanostjo in svežino mladih kadrov. Prihodnje leto jih čaka še zaključna ureditev okolice in prenova pročelja oziroma fasade. »S tem bomo poskrbeli še za zadnje podrobnosti v procesu preobrazbe hotela v čudovit, sodoben kompleks, ki bo v ponos Bledu in slovenskemu turizmu,« je prihodnje načrte predstavila Natalija Kovač.

Ena od prednostnih nalog družbe Rikli je tudi ponovna oživitev propadajoče blejske Pristave, ki so jo kupili lani. »A pri tem ne bomo hiteli, saj so nas izučile napake, ki smo jih naredili pri obnovi hotela Bled Rose,« je poudaril Zorn, ki ocenjuje, da bo obnova Pristave, ki je tudi spomeniško zaščitena, vredna vsaj osem milijonov evrov. Konkretnih načrtov pa zaradi pogajanj s poslovnimi partnerji še ne morejo razkriti, je dodal Zorn.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

zmerno oblačno
vlažnost: 66 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/23

ponedeljek

9/23

torek

10/24

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?