Na obeh regijskih tekmovanjih se je pomerilo več kot dva tisoč prostovoljnih gasilcev. / Foto: Maša Likosar

Prislužili so si vstopnice za Celje

Znani so potniki na državno gasilsko tekmovanje prihodnje leto v Celju. Ta mesec so namreč v Kranju in Šenčurju izvedli regijski gasilski tekmovanji za vse kategorije.

Šenčur, Kranj – Na regijsko tekmovanje so se uvrstile najboljše tri skupine oziroma desetine iz vsake starostne skupine iz vseh desetih gorenjskih gasilskih zvez: Naklo, Bled - Bohinj, Kranjska Gora, Jesenice, Radovljica, Škofja Loka, Kokra, Mestne občine Kranj, Cerklje na Gorenjskem in Tržič. Na obeh regijskih tekmovanjih se je v vajah z motorno brizgalno, s hidrantom, vedrovko, vaji raznoterosti, razvrščanju in štafetnem teku na štiristo metrov brez ovir pomerilo več kot dva tisoč prostovoljnih gasilcev. Najboljše skupine so si prislužile vstopnico za državno tekmovanje, ki bo potekalo tretji konec tedna v maju naslednje leto v Celju.

Na regijskem tekmovanju za mladino v Kranju, ki ga je Gasilska zveza (GZ) Gorenjske organizirala v sodelovanju z GZ Mestne občine Kranj, je tekmovalo 79 ekip, na državno tekmovanje pa se jih je uvrstilo 14. Med pionirkami je izstopala ekipa Hrušice, ki je vajo z vedrovko izvedla v nadpovprečno hitrem času, med mladinci pa se je v vaji z ovirami izkazala ekipa Mavčiče 1.

V šenčurskem športnem parku, kjer je v organizaciji GZ Gorenjske in GZ Kokra potekalo regijsko tekmovanje za člane, članice, starejše gasilce in starejše gasilke, se je med seboj pomerilo 129 ekip, na državno tekmovanje pa se je uspelo uvrstiti 22 ekipam. V kategoriji člani B so v vaji z motorno brizgalno blesteli gasilci Lancovega.

»Namen tovrstnih tekmovanj je preverjanje operativne sposobnosti prostovoljnih gasilcev, spoznavanje z vajami in orodjem, ki ga uporabljamo tudi ob intervencijah. Ne nazadnje pa gre tudi za kanček tekmovalnosti in druženje,« je povedal vodja obeh tekmovanj Marko Pipan, predsednik Komisije za tekmovanja pri GZ Gorenjske in poveljnik GZ Kokra. Tekmovalce je s svojo prisotnostjo počastil tudi podpredsednik Gasilske zveze Slovenije Jože Derlink, ki je bil z izvedbo obeh tekmovanj zelo zadovoljen. »Pogoji, tako vreme kot tekmovalne površine, so bili tekmovalcem naklonjeni. Vse desetine so bile odlično pripravljene, a na koncu so se na državno tekmovanje uvrstile tiste ekipe, ki so dobile bitko s časom in pokazale strokovno podkovanost,« je dejal Derlink.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

megla
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

5/11

četrtek

5/11

petek

7/12

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. november 2019

Obisk stare gospe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. november 2019

Blaznikov večer o španski gripi

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Žiri, 22. november 2019

Visoška kronika v poljanskem narečju

 

 
 

 

 
 
 

Nov trgovski center v Lescah / 19:41, 20. november

Saj res! Na Gradnikovi je še vedno ograjen prostor, kjer je bila sicer trgovina mercator, v bistvu pa zaklonišče za naselje 'isospan', zdaj pa hočejo graditi še nove stanovanjske enote !

Nov trgovski center v Lescah / 19:38, 20. november

No, tukaj bi pa Primožu lahko samo pritrdil. Še več. Tale zemljišča so kmetje prodali za res mali denar, danes jim pa občina pozlati vložke...

Nov trgovski center v Lescah / 11:35, 20. november

Ni še dost? Za eno ornk igrišče ali dvorano pa denarja ni ?!

Le suha drva dobro grejejo / 11:34, 20. november

Hvala zvezi potrošnikov za nasvet, menda Gorenjci kurimo mokra drva, ker dalj časa gorijo.. jaooo

Krekov večer o Ivanu Omanu / 10:35, 20. november

Elita in buržuazija na kupu, moti edinole bivši komunist, danes skrajni desničar, sicer dosmrtni predsednik stranke.. In ja, danes vse več ...

Po ločitvi / 20:35, 19. november

Ločitev ni noben problem. Pišeš Tanji na Glasu in ona ti svetuje, da ostani to kar si.
Problem rešen.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh