Prizidek na lokaciji Na Plavžu, ki naj bi bil zgrajen maja prihodnje leto, bo omogočil povečanje kapacitet na programu industrijskih puhal. / Foto: Gorazd Kavčič

Domel širi nekdanjo Tehtnico

Po investiciji v halo v Retečah pri Škofji Loki se je Domel lotil še gradnje prizidka pri objektu nekdanje Tehtnice v Železnikih, pred kratkim pa so vzpostavili tudi obrat v Srbiji.

Železniki – Pri objektu nekdanje Tehtnice, ki je že pred leti prešla pod njegovo okrilje, je Domel pred kratkim začel graditi prizidek. Zasnovan je kot sodoben pisarniški objekt v treh etažah s skupno površino okoli 750 kvadratnih metrov. Investicija je ocenjena na 700 tisoč evrov. »Septembra smo pridobili gradbeno dovoljenje in takoj začeli z gradbenimi deli, saj želimo objekt spraviti pod streho pred zaključkom gradbene sezone. Gradbeno-obrtniška in instalacijska dela bomo nadaljevali v začetku prihodnjega leta. Pričakujemo, da bodo prostori maja pripravljeni za vselitev. S tem bomo povečali težko pričakovane kapacitete na programu industrijskih puhal, kjer imamo na trgu več priložnosti za rast,« je razložil predsednik uprave Domel Holdinga Matjaž Čemažar. Industrijska puhala sodijo pod okrilje enote Elektronsko komutirani sistemi, ki z omenjenim programom vstopa v zahtevne rešitve na področju laserskih obdelav, medicine in vodikovih tehnologij, za rast pa potrebuje tudi širitev proizvodnih prostorov. Na lokaciji Na Plavžu sicer deluje tudi Domelova poslovna enota Laboratorijski sistemi.

Največje železnikarsko podjetje se je sicer letos lotilo tudi obsežne investicije v halo v Retečah pri Škofji Loki. Prva faza obnove proizvodnih prostorov je že končana. Poskusna proizvodnja opreme za proizvodnjo EC-motorja za pogon vodne črpalke za avtomobilsko industrijo je že stekla, a v manjših količinah, namenjenih predvsem testiranju. »Ker gre za zahteven avtomobilski program, je proces validiranja pri končnem kupcu dolg, zato bo prava serijska proizvodnja z večjimi količinami stekla šele proti koncu prihodnjega leta. Druga faza prenove objekta je vezana na pridobitev gradbenega dovoljenja, kjer pa smo po desetih mesecih čakanja nedavno dobili odgovor Arsa, na podlagi katerega bomo lahko nadaljevali postopek pridobivanja soglasij in gradbenega dovoljenja,« je razložil Čemažar.

Proti koncu gre tudi investicija v vzpostavitev proizvodnje v Srbiji. Maja so v Odžancih v Vojvodini odprli podjetje Domel motors, kamor selijo proizvodnjo motorjev za vrtno opremo. S tem nameravajo programu podaljšati življenjsko dobo in delno izboljšali konkurenčnost na račun nižjih stroškov. Septembra so postavili vso opremo za proizvodnjo univerzalnega motorja in izvedli poskusni zagon linije. Doslej so zaposlili 13 delavcev. »Ker gre za proizvodnjo motorjev za zahtevne kupce, trenutno poteka testiranje prvih vzorcev,« je še razložil Čemažar in dodal, da prve redne dobave motorjev iz Srbije pričakujejo konec tega meseca.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 99 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

9/23

ponedeljek

14/23

torek

14/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, Škofja Loka, 21. september 2020

Trgatev v Vitovljah

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

IZLETI / Cerklje, 22. september 2020

Ogled razvalin gradu Kamen v Adergasu

OBVESTILA / Radovljica, 22. september 2020

Prost vstop v Muzej talcev

IZLETI / Kranj, 22. september 2020

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih pripomočkov

PRIREDITVE / Kranj, 23. september 2020

Turistična kmetija Lovrec

 

 
 

 

 
 
 

Pogačar: Roglič je bil boljši čez celo dirko, meni je uspel odličen dan / 10:06, 20. september

Velik uspeh slovenskega kolesarstva. Se tega še ne zavedamo.Berem komentarje in so v večini zelo pozitivni, ampak se še najde kakšen žleht,N...

Kapelica v spomin Davu Karničarju / 22:08, 19. september

Kakšen podvig je naredil ? Kot da ni mogel smučati kot vsak normalen človek?
Kaj ima za iskat i na Everestu z smučami? Ni zastonj pregovor,,Gora ni nora" nor je tisti ki gre gor.

Glej na cesto, ne na telefon / 22:01, 19. september

Kolikor jaz vem se v zadnjih 10 letih ni naredil noben Avto brez telefonske povezave in pogovore, zakaj torej Ljudje še vedno med vožnjo drž...

Iza Login gostja pogovornega večera / 23:40, 18. september

Bratuškova je bila mojškra, ne branjevka, pa Štajerka je, ne Gorenjka ...

V sredo potrdili 104 okužbe z novim koronavirusom, trenutno več kot tisoč aktivno okuženih / 14:57, 17. september

Prelet šestih f-16 in treh pilatusov za zmago nad epidemijo korone je bila slaba ideja. Morali bi izvesti celovito vojaško parado, tako pa se nam je sovrag izmuznil.

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 11:39, 17. september

klap klap retard

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 10:14, 17. september

trček iz SD-ja imenovan Primož


...................................SD = stupid degenerate