Novo vodstvo žirovske Alpine

Na včerajšnji seji nadzornega sveta žirovske Alpine so za glavnega direktorja imenovali Jerneja Ostermana, funkcijo drugega direktorja pa je prevzel Harij Bogataj.

Žiri – Jernej Osterman, dosedanji direktor Austria Trend Hotela v Ljubljani, bo funkcijo direktorja Alpine prevzel s prvim januarjem, Harij Bogataj pa bo funkcijo nastopil že s ponedeljkom, 28. oktobrom, je sporočila vodja tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi v Alpini Nives Markelj. Gregor Krajnc, ki je vodenje podjetja začasno prevzel maja letos, se bo vrnil na mesto predsednika nadzornega sveta Alpine.

Jernej Osterman je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist z več kot 15-letnimi izkušnjami v gospodarskih družbah v zasebni lasti. Svojo poslovno pot je začel v podjetju Kompas Reiseveranstaltung Ges.m.b.H na Dunaju kot prodajni predstavnik in kasneje kot vodja prodaje, nadaljeval pa jo je v Austria Trend Hotelu Ljubljana, kjer je pet let vodil prodajni oddelek, leta 2013 pa je kot generalni direktor prevzel vodenje hotela. Leta 2017 je bil izbran za direktorja leta znotraj verige Austria Trend, ki je takrat upravljala 27 hotelov v Avstriji, na Slovaškem in v Sloveniji, razkriva njegov življenjepis. Kot je poudarila Nives Markelj, se bo v Alpini v prvi vrsti posvetil trženju in krepitvi blagovne znamke Alpina na diviziji šport in v maloprodaji, ki šteje več kot sto prodajaln v Sloveniji in na trgih nekdanje Jugoslavije. Harij Bogataj, ki je v podjetju doslej vodil divizijo moda in ima bogate izkušnje iz čevljarske industrije, predvsem s področij proizvodnje in oblikovanja, pa se bo v vlogi direktorja usmeril v optimizacijo proizvodnje Alpininih izdelkov, aktivno bo deloval tudi na področju prodaje modne obutve na tujih trgih. S povečanjem obsega prodajnih aktivnosti na obstoječih in novih trgih si v Alpini obetajo rast prodaje modne obutve tudi na račun novih kolekcij blagovnih znamk Peter Kozina in Peko. »Prav tako Osterman vidi priložnosti za osvajanje novih izvoznih trgov v segmentu športne obutve, saj so Alpinini strokovnjaki v zadnjih sezonah razvili inovativne izdelke in nove linije športne obutve,« je še pojasnila Nives Markelj in dodala, da oba novoimenovana direktorja verjameta v dobro sodelovanje z vsemi zaposlenimi v dobro skupine Alpina, ki bo ob podpori lastnikov, to je Družbe za upravljanje terjatev bank, še naprej zasledovala zastavljene strateške cilje in ohranjala pozitiven trend poslovanja v zadnjih letih.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

9/23

ponedeljek

14/23

torek

14/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, Škofja Loka, 21. september 2020

Trgatev v Vitovljah

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

IZLETI / Cerklje, 22. september 2020

Ogled razvalin gradu Kamen v Adergasu

OBVESTILA / Radovljica, 22. september 2020

Prost vstop v Muzej talcev

IZLETI / Kranj, 22. september 2020

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih pripomočkov

PRIREDITVE / Kranj, 23. september 2020

Turistična kmetija Lovrec

 

 
 

 

 
 
 

Pogačar: Roglič je bil boljši čez celo dirko, meni je uspel odličen dan / 10:06, 20. september

Velik uspeh slovenskega kolesarstva. Se tega še ne zavedamo.Berem komentarje in so v večini zelo pozitivni, ampak se še najde kakšen žleht,N...

Kapelica v spomin Davu Karničarju / 22:08, 19. september

Kakšen podvig je naredil ? Kot da ni mogel smučati kot vsak normalen človek?
Kaj ima za iskat i na Everestu z smučami? Ni zastonj pregovor,,Gora ni nora" nor je tisti ki gre gor.

Glej na cesto, ne na telefon / 22:01, 19. september

Kolikor jaz vem se v zadnjih 10 letih ni naredil noben Avto brez telefonske povezave in pogovore, zakaj torej Ljudje še vedno med vožnjo drž...

Iza Login gostja pogovornega večera / 23:40, 18. september

Bratuškova je bila mojškra, ne branjevka, pa Štajerka je, ne Gorenjka ...

V sredo potrdili 104 okužbe z novim koronavirusom, trenutno več kot tisoč aktivno okuženih / 14:57, 17. september

Prelet šestih f-16 in treh pilatusov za zmago nad epidemijo korone je bila slaba ideja. Morali bi izvesti celovito vojaško parado, tako pa se nam je sovrag izmuznil.

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 11:39, 17. september

klap klap retard

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 10:14, 17. september

trček iz SD-ja imenovan Primož


...................................SD = stupid degenerate