Golf Arboretum je zdaj v lasti družbe Rod, ki je pri razvoju golfskih igrišč že do sedaj imela pomembno vlogo. / Foto: Gorazd Kavčič

Nov lastnik Golfa Arboretuma

Skupina Triglav je nekaj več kot 80-odstotni delež v družbi Golf Arboretum po letu in pol prizadevanj prodala družbi Rod, ki je v lasti Janeza Narata in Aleša Ocepka in je bila že sedaj solastnica Golfa.

Volčji Potok – Prodaja družbe Golf Arboretum ni presenečenje, saj so dosedanji večinski lastniki kupca iskali dlje časa. »V Skupini Triglav, del katere je družba Triglav, Upravljanje nepremičnin, potekajo postopki dezinvestiranja sredstev v lastniške deleže družb in nepremičnin, katerih dejavnost ni skladna s strategijo Skupine. Za družbo Golf Arboretum se je ocenilo, da zanjo dolgoročno ni mogoče pričakovati zahtevanih donosov ob sprejemljivi ravni tveganja, zato smo pristopili k prodaji. V sodelovanju z zunanjim partnerjem, ki je vodil postopek prodaje družbe Golf Arboretum, smo aktivno iskali potencialne interesente tako v Sloveniji kot tudi v tujini več kot leto in pol. Prodaja družbe pa je bila izpeljana, ko je bil zanjo izražen ustrezen interes potencialnih kupcev in posledično pridobljena primerna ponudba,« so nam pojasnili v Skupini Triglav, a s podrobnostmi ostajajo skopi. Znano je, da je njihov 80-odstotni delež kupilo podjetje Rod, za kakšno kupnino in pod kakšnimi pogoji, pa ne razkrivajo, saj da gre za poslovno skrivnost. »Povemo pa lahko, da kupnina ustreza cenitvam vrednosti in interesu prodajalca, prav tako pa tudi pričakovanjem kupca, saj v nasprotnem primeru ne bi prišlo do sklenitve posla. Prodajni postopek se je izvajal preudarno in sistematično, v smeri iskanja optimalnih rešitev tako za posamezno družbo in njen prihodnji razvoj ter razvoj dejavnosti kot z vidika uresničevanja ekonomskih vidikov Skupine,« so zgolj pojasnili.

Še bolj skop je bil z odgovori na naša vprašanja Janez Narat. »Odločitev za nakup je logična posledica dejstva, da ima družba Rod že vsa leta v lasti večinski delež golfskih kapacitet. Naša želja je razvijati golfsko dejavnost na teh zemljiščih in verjamemo, da bo konsolidacija lastništva prinesla optimalnejše upravljanje igrišča, brez rdečih številk in v zadovoljstvo koristnikov naših storitev,« je zapisal v svojem odgovoru. Družba Golf Arboretum je zadnji dve leti sicer poslovala z izgubo.

Družba Rod, katere direktor je Janez Narat, njegov poslovni partner in solastnik pa Aleš Ocepek, sicer dolgoletni direktor javnega zavoda (parka) Arboretum Volčji Potok, je imela v Golf Arboretum že sedaj vidnejšo vlogo, saj so imeli v lasti večinski delež golfskih kapacitet. Od približno petdeset hektarov jih je imela Skupina Triglav v lasti sedemnajst hektarov, preostalo pa Rod. Za časnik Delo je Janez Narat sicer izjavil, da so se ob nakupu zavezali, da bodo golfsko dejavnost obdržali še vsaj pet let, a iz napisanega je razbrati (prav tako dosti druge izbire ne omogočajo veljavni občinski prostorski akti), da bo Golf Arboretum tudi z novim lastnikom še vedno razvijal svojo primarno dejavnost.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/23

ponedeljek

14/23

torek

14/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, Škofja Loka, 21. september 2020

Trgatev v Vitovljah

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

IZLETI / Cerklje, 22. september 2020

Ogled razvalin gradu Kamen v Adergasu

OBVESTILA / Radovljica, 22. september 2020

Prost vstop v Muzej talcev

IZLETI / Kranj, 22. september 2020

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih pripomočkov

PRIREDITVE / Kranj, 23. september 2020

Turistična kmetija Lovrec

 

 
 

 

 
 
 

Pogačar: Roglič je bil boljši čez celo dirko, meni je uspel odličen dan / 10:06, 20. september

Velik uspeh slovenskega kolesarstva. Se tega še ne zavedamo.Berem komentarje in so v večini zelo pozitivni, ampak se še najde kakšen žleht,N...

Kapelica v spomin Davu Karničarju / 22:08, 19. september

Kakšen podvig je naredil ? Kot da ni mogel smučati kot vsak normalen človek?
Kaj ima za iskat i na Everestu z smučami? Ni zastonj pregovor,,Gora ni nora" nor je tisti ki gre gor.

Glej na cesto, ne na telefon / 22:01, 19. september

Kolikor jaz vem se v zadnjih 10 letih ni naredil noben Avto brez telefonske povezave in pogovore, zakaj torej Ljudje še vedno med vožnjo drž...

Iza Login gostja pogovornega večera / 23:40, 18. september

Bratuškova je bila mojškra, ne branjevka, pa Štajerka je, ne Gorenjka ...

V sredo potrdili 104 okužbe z novim koronavirusom, trenutno več kot tisoč aktivno okuženih / 14:57, 17. september

Prelet šestih f-16 in treh pilatusov za zmago nad epidemijo korone je bila slaba ideja. Morali bi izvesti celovito vojaško parado, tako pa se nam je sovrag izmuznil.

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 11:39, 17. september

klap klap retard

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 10:14, 17. september

trček iz SD-ja imenovan Primož


...................................SD = stupid degenerate