Na zadnjem še nepozidanem delu trgovsko-poslovnega območja na robu Lesc bo stal trgovski center.

Nov trgovski center v Lescah

Radovljiški občinski svet je prejšnji teden prižgal zeleno luč za nov trgovski center v Lescah.

Radovljica – Radovljiški občinski svet je prejšnji teden na redni seji potrdil odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu, s katerim občina ureja območje osrednjih površin na trgovsko-poslovnem območju na obrobju Lesc. Gre za območje ob izvozu avtoceste za Bled, kjer je na severnem, doslej še nepozidanem delu kompleksa, zdaj mogoča gradnja novega trgovskega centra.

Kot je pojasnil radovljiški župan Ciril Globočnik, bo to trgovski objekt z manjšim gostinskim lokalom, podoben kot kranjski kompleks Qlandia, a brez živilske trgovine. Pritlični objekt, visok manj kot deset metrov, bo imel 46 zunanjih parkirišč ter še dodatnih 116 parkirnih mest v kleti. Tako občina kot Zavod za varstvo kulturne dediščine od investitorja zahtevata intenzivno ozelenitev, zlasti na severni strani stavbe, kjer bodo morali zasaditi grmovnice in visokodebelna drevesa, dolgo fasado pa urediti v členjeni izvedbi, kar bo objekt optično zmanjšalo. Stavba bo imela zeleno streho.

Postopek priprave prostorskega dokumenta za omenjeno območje je občinski svet začel že ob koncu prejšnjega mandata, predlog načrta pa nato v novem sklicu občinskega sveta aprila letos ni bil sprejet. Ker so svetniki ob prvi obravnavi izrazili predvsem nezadovoljstvo z dograditvijo objekta igralnega salona, je bil ta del tokrat iz odloka izvzet, kar pomeni, da zajema samo načrtovanje novega trgovsko-poslovnega centra. Odlok ureja tudi cestno infrastrukturo na območju. Ta bo po novem posebej prilagojena pešcem, kolesarjem in javnemu prometu, načrtovana je tudi umestitev prostora za izposojevalnico koles.

Predsednik odbora za prostor Simon Resman je v ob tem posebej izpostavil dejstvo, da je pripravljavec oziroma investitor upošteval prav vse pripombe, ki so jih na dokument v prvi fazi dali občinski svetniki in pristojne inštitucije. Svetnik Branko Fajfar pa v razpravi opozoril na koncentracijo in še vedno naraščajoče število trgovskih centrov na območju Radovljice in Lesc, medtem ko manjše trgovine na obrobju občine zadnja leta zapirajo vrata. Izrazil je skrb, da bodo brez trgovine ostali tudi na Posavcu, kjer občina prodaja stavbo, v kateri je zdaj živilska trgovina, z namenom, da se jo preuredi v večstanovanjski objekt. Župan Globočnik je svetniku Fajfarju zagotovil, da v dogovoru s trgovskim podjetjem trgovina v stavbi, kjer je sedaj, ostaja tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

jasno
vlažnost: 25 %
veter: V, hitrost: 29 km/h

-1/18

ponedeljek

-3/18

torek

-3/19

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.