Letošnji občinski nagrajenci z županom Milanom Čadežem / Foto: Gorazd Kavčič

Letos praznovali z muzikalom

V Gorenji vasi so minulo soboto, prav na dan, ko se spominjajo prve omembe kraja v pisnih virih, pripravili slavnostno akademijo ob občinskem prazniku in podelili občinska priznanja.

Za uvod v praznovanje so poskrbeli učenci Osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas, ki so znova navdušili z muzikalom Mamma mia v poljanskem narečju. Muzikal je nastal na pobudo učenke Lučke Peternelj.

Gorenja vas – Za datum občinskega praznika so v občini Gorenja vas - Poljane izbrali 23. november v spomin na prvo omembo tamkajšnjih krajev v pisnih virih. Ob letošnjem prazniku so se zlasti veselili nove velike pridobitve, to je športne dvorane v Gorenji vasi, ki predstavlja največjo naložbo v občini doslej. Končuje se tudi energetska sanacija podružnične šole na Sovodnju, na Visokem je zaživela nova kavarna, velik premik so naredili tudi na področju zdravstva in preventive. »Vse to me opogumlja za delo v prihodnje,« je ob tem poudaril župan Milan Čadež.

Za uvod v praznovanje so poskrbeli učenci Osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas, ki so znova navdušili z muzikalom Mamma mia. Muzikal je nastal na pobudo učenke Lučke Peternelj, učiteljica glasbene umetnosti v šoli Neža Erznožnik pa je sprejela izziv in tako so ustvarili muzikal, ki so mu dodali še lastno noto in izvirnost, zato so dogajanje postavili v Poljansko dolino in ga izvedli v poljanskem narečju. V nadaljevanju pa so se s priznanji zahvalili občanom, ki so najbolj zaznamovali preteklo leto v občini. Plaketi občine so podelili Košarkarskemu klubu Gorenja vas za razvoj in dosežke v preteklih petdesetih letih ter Podružnični šoli Lučine za vpetost v življenje na Lučinskem. Priznanja občine so prejeli Jerneja Bonča za sooblikovanje kulturne podobe Poljan, Ciril Istenič za sooblikovanje duhovne podobe Župnije Javorje, Vinko Verčič za upravljanje vaškega vodovoda Zlati izvir in steg Poljanska dolina 1 za širjenje skavtskih vrednot med mladimi na Poljanskem. Priznanje župana pa je prejel Rožle Reven za kolesarski podvig do kitajske meje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°


vlažnost: 59 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-2/20

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.