Sejo so prekinili

Občinski svet Občine Medvode je za nadomestnega svetnika potrdil Mirka Verovška, ki pa vabila za sejo ni dobil. Seja je bila nato prekinjena, nadaljevanje bo predvidoma decembra.

Medvode – Medvoški občinski svetniki so se v sredo sestali na osmi seji v tem mandatu. Na dnevnem redu je bilo nekaj pomembnih točk, med drugimi tudi rebalans proračuna za letošnje leto, sprememba proračuna za prihodnje leto in sprejem Odloka o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča v občini Medvode. Do vseh teh točk pa sploh niso prišli.

Seja je bila prekinjena po četrti točki, potem ko so za nadomestnega svetnika potrdili Mirka Verovška iz liste ŠPON (šport, podjetništvo, okolje, napredek), ki bo nadomestil Mirana Šušteršiča. Ta je iz osebnih razlogov odstopil z mesta člana občinskega sveta in vseh drugih funkcij, ki so mu bile dodeljene iz tega naslova. Pred začetkom obravnave pete točke pa je Tomaž Kuralt (NLNKOM) vprašal, kje sedaj je novi svetnik, zakaj ga ni na seji. »Jasno piše, da imajo člani sveta pravico in dolžnost udeleževati se sej in sodelovati pri delu. Mi bomo danes glasovali, kako bo on glasoval, od doma? To so hude kršitve. Prekinimo sejo, naj se sestane statutarnopravna komisija in naj presodi. Jaz na tej seji ne bom sodeloval in na vašem mestu je tudi ne bi nadaljeval,« je med drugim povedal Kuralt in ob tem poudaril še odgovornost župana. Župan Občine Medvode Nejc Smole je pojasnil, da je prišlo do različnega tolmačenja, kdaj nastopi mandat nadomestnega svetnika, posledično do nedopustne napake občinske uprave, zaradi katere novi svetnik povabila na sejo ni dobil, se mu je pa za to že pred sejo, ko so napako ugotovili, opravičila v. d. direktorja občinske uprave. Župan je odredil premor, v katerem je zasedala Statutarno pravna komisija, katere član je tudi Kuralt, ki pa je sejno dvorano zapustil že pred tem in tako tudi ni sodeloval pri odločanju.

Glede na vse ugotovitve in dogajanje je bil nato podan sklep, da se, ker nadomestni član občinskega sveta na sejo ni bil vabljen, ta po četrti točki prekine in s peto točko nadaljuje, ko jo skliče župan. Sklep so občinski svetniki potrdili. Nadaljevanje bo predvidoma decembra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-3/2

sobota

0/6

nedelja

-4/5

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 18. januar 2020

Na Goro Oljko

IZLETI / Šenčur, 18. januar 2020

Pot devetih kalov Kobjeglava

IZLETI / Kranj, 18. januar 2020

Pohod Društva diabetikov Kranj

PRIREDITVE / Cerklje, 18. januar 2020

Skupaj se mamo fletno

FILM / Tržič, 18. januar 2020

Jaz sem Frenk

GLEDALIŠČE / Breznica, 19. januar 2020

Škratovanje

PREDAVANJA / Žirovnica, 20. januar 2020

Spoprijem s stresom in sproščanje

PREDAVANJA / Preddvor, 21. januar 2020

Predavanje in delavnica o inkontinenci

 

 
 

 

 
 
 

Zapoj zdaj, srce partizansko / 19:28, 18. januar

Je vprašal učence ravnatelj na šolskem izletu v Dražgošah: zakaj so padli partizani ? Po daljšem molku se eden od učencev ojunači: ker so se spotaknili ?

Skromna zima / 18:06, 18. januar

Fotografija:
allora pridem več ksno.
A je to nekaj novga, da moraš pri sedenju na stolu nosit čelado, a slab vidim??

Skromna zima / 17:45, 18. januar

Več je snega, več je morostarjev v dolini, tko da je kar OK

Vsak dan je nova priložnost za opustitev kajenja / 17:43, 18. januar

In koliko jih umre zaradi prekomerne debelosti ( ožilje, srce) ? Alkohola?To kar sedaj počnejo meji že na norost! Enotna embalaža cigaret ja...

Cerkev prikriva spolne zlorabe / 16:43, 18. januar

So sprejeli smernice ja, a da bodo vodili evidenco?
Banda pokvarjena !!

Zapoj zdaj, srce partizansko / 15:49, 17. januar

ZA KAR SEM UMRL, BI HOTEL ŠE ENKRAT UMRETI je napisal K.D. Kajuh--------------------Takle smo imeli:pri slovenščini sem nekoč rekel, da če ...

Podnebje, beseda leta / 15:27, 17. januar

Beseda leta?
Kdo je tukaj blesav?