Petri Karničar sta ček v vrednosti 7500 evrov izročila Ivan Malešič in Milan Štrukelj. / Foto: Gorazd Kavčič

Lovci za družino Karničar

Zeleni sklad Lovske zveze Slovenije je v sodelovanju z Lovsko družino Jezersko enkratno denarno pomoč izročil družini pokojnega lovskega tovariša Dava Karničarja.

Jezersko – Ne le skrb za naravo in živali, tudi srčnost, solidarnost, tovarištvo so vrednote zelene bratovščine, zato Lovska zveza Slovenije pogosto priskoči na pomoč lovskim tovarišem in njihovim družinskim članom v stiski. Letos so iz Zelenega sklada, ustanovljenega prav za ta namen, pripevali družini umrlega vrhunskega alpinističnega smučarja Dava Karničarja. Njegovi vdovi Petri, ki se je podelitve čeka udeležila v družbi mlajših otrok Eve in Martina, so izročili ček za 7500 evrov. Od tega so po besedah predsednika komisije Zelenega sklada Ivana Malešiča iz sklada namenili pet tisočakov, preostanek je namesto daril svojim poslovnim partnerjem prispeval njihov lovski prijatelj, podjetnik Milan Štrukelj.

Ob podelitvi čeka v lovskem domu na Jezerskem je navzoče pozdravil starešina domače lovske družine Franc Ekar in se spomnil lovskega tovariša Dava Karničarja, na čigar vrhunske športne dosežke in njegovo sodelovanje v domači zeleni bratovščini so bili vsi ponosni. O dolgi tradiciji solidarnosti v Lovski zvezi Slovenije je spregovoril Ivan Malešič, ki je povedal, da njihova organizacija že od leta 1911 organizira dobrodelne plese. Z njimi, z drugimi donacijami, s prispevki umetnikov, ki darujejo svoja dela, z odstopljenim odstrelom lovskih družin vsako leto zberejo do 15 tisoč evrov. Letos je upravni odbor sklada odločil, da del zbranih prispevkov namenijo družini pokojnega Dava Karničarja, ki ga tudi v tej organizaciji štejejo za svojo ikono.

»Hvala vam za vaša odprta srca,« se je za prispevek zahvalila Petra Karničar, tudi sama članica Lovske družine Jezersko v mirovanju. Če ne bi bilo Dava, ne bi bila ne lovka ne hribovka ne smučarka, je priznala Petra, ki ima štiri otroke. Njim bo tudi namenjena donacija lovske bratovščine, je povedala zbrani lovski druščini, ki se ji je ob tej priložnosti pridružil in se za plemenito dejanje zahvalil Andrej Karničar, Davov brat in župan Občine Jezersko.

Petra Karničar, zaposlena v jeseniški bolnišnici, skrbi za štiri otroke, trije so aktivni športniki, smučarski tekači, najstarejši, 17-letni Izidor je mladinski državni reprezentant, mlajša Eva in Lovrenc pa tudi že stopata po njegovih stopinjah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 22°

delno oblačno
vlažnost: 40 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

8/23

ponedeljek

9/22

torek

8/25

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?