Državna prvakinja v težavnostnem plezanju je postala Tjaša Kalan. / Foto: Gorazd Kavčič

Zmago si je priplezala Kalanova

Pretekli konec tedna so v Športni dvorani Zlato polje potekali 14. Plezalni dnevi Kranja, kjer je tekmovalo okoli dvesto plezalcev iz 33 slovenskih klubov.

Kranj – Zaključek državnega prvenstva v športnem plezanju se je vrnil v Kranj. Po letu dni premora so ponovno gostili zaključno tekmo v težavnosti, tako kot prejšnja leta pa je bil na sporedu tudi finale sezone v balvanih. Tekmovalna vrhunca tridnevnega plezalnega spektakla sta bila v soboto in nedeljo zvečer, ko sta potekali finale državnega prvenstva v težavnostnem plezanju za članice in člane ter finale državnega prvenstva na balvanih. Tekmovalci so sicer merili moči v šestih starostnih skupinah in v dveh že omenjenih disciplinah.

Zadnja tekma drugega dne je potekala v res napetem vzdušju. Pri članicah si je v težavnosti zmago priplezala Tjaša Kalan iz AO Kranj in si prislužila tudi naslov državne prvakinje, na drugem mestu ji sledi Lana Skušek (ŠPO Komenda), tretje mesto pa je dosegla Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica). Pri članih je najvišje priplezal Luka Potočar (ŠPO Radovljica), drugi je bil Žiga Zajc (PK Scena), na tretje mesto se je zavihtel Milan Preskar (PK Kamnik). Na nedeljskem finalu na balvanih za članice in člane, ki je bil vrhunec plezalnih dnevov in obenem zadnja tekma državnega prvenstva v športnem plezanju, je bil med moškimi najboljši Žiga Zajc. Na drugo mesto se je uvrstil Matic Kotar iz PK Kamnik in na tretje Luka Potočar. Med ženskami se je na najvišjo stopničko povzpela Julija Kruder iz ŠPO Celje, Tjaša Kalan je bila druga, tretja pa Lana Skušek.

Poleg tekem v plezanju je organizacijski odbor Alpinističnega odseka Kranj poskrbel tudi za bogat spremljevalni program, razstavo eksotičnih plazilcev Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo, delavnico akrojoge, otroški kotiček z ekološkimi ustvarjalnimi delavnicami in fotoreportažo ob 120-letnici Planinskega društva Kranj. Matevž Vučer, koordinator organizacijskega odbora, je ob koncu izrazil zadovoljstvo nad celotno izvedbo 14. Plezalnih dnevov, na katerih je sodelovalo nemalo prostovoljcev iz Alpinističnega odseka Kranj, ki so s svojim delom plezalcem omogočili nemoteno in varno tekmovanje, gledalcem pa prijeten ogled tekme.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-3/2

sobota

0/6

nedelja

-4/5

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 18. januar 2020

Na Goro Oljko

IZLETI / Šenčur, 18. januar 2020

Pot devetih kalov Kobjeglava

IZLETI / Kranj, 18. januar 2020

Pohod Društva diabetikov Kranj

PRIREDITVE / Cerklje, 18. januar 2020

Skupaj se mamo fletno

FILM / Tržič, 18. januar 2020

Jaz sem Frenk

GLEDALIŠČE / Breznica, 19. januar 2020

Škratovanje

PREDAVANJA / Žirovnica, 20. januar 2020

Spoprijem s stresom in sproščanje

PREDAVANJA / Preddvor, 21. januar 2020

Predavanje in delavnica o inkontinenci

 

 
 

 

 
 
 

Zapoj zdaj, srce partizansko / 19:28, 18. januar

Je vprašal učence ravnatelj na šolskem izletu v Dražgošah: zakaj so padli partizani ? Po daljšem molku se eden od učencev ojunači: ker so se spotaknili ?

Skromna zima / 18:06, 18. januar

Fotografija:
allora pridem več ksno.
A je to nekaj novga, da moraš pri sedenju na stolu nosit čelado, a slab vidim??

Skromna zima / 17:45, 18. januar

Več je snega, več je morostarjev v dolini, tko da je kar OK

Vsak dan je nova priložnost za opustitev kajenja / 17:43, 18. januar

In koliko jih umre zaradi prekomerne debelosti ( ožilje, srce) ? Alkohola?To kar sedaj počnejo meji že na norost! Enotna embalaža cigaret ja...

Cerkev prikriva spolne zlorabe / 16:43, 18. januar

So sprejeli smernice ja, a da bodo vodili evidenco?
Banda pokvarjena !!

Zapoj zdaj, srce partizansko / 15:49, 17. januar

ZA KAR SEM UMRL, BI HOTEL ŠE ENKRAT UMRETI je napisal K.D. Kajuh--------------------Takle smo imeli:pri slovenščini sem nekoč rekel, da če ...

Podnebje, beseda leta / 15:27, 17. januar

Beseda leta?
Kdo je tukaj blesav?