Storitve pomoči na domu ne dobijo vsi

V občini Naklo so trenutno deležni storitve pomoči na domu samo obstoječi starejši uporabniki, potrebe pa so večje. Širitev dejavnosti zaradi kadrovske stiske v Domu starejših občanov Preddvor, ki izvaja to storitev v Naklem, za zdaj ni možna. Župan Ivan Meglič se je že sestal z vodstvom doma.

»Naredili bomo vse, da bomo okrepili kadrovsko zasedbo, da bomo lahko odgovorili na vse potrebe.«

Naklo – Svetnik Marjan Babič je na zadnji seji nakelskega občinskega sveta opozoril, da kljub občinskemu subvencioniranju storitve pomoči na domu te niso deležni vsi tisti starejši občani, ki bi jo potrebovali. Občinsko vodstvo je zagotovilo, da se bodo o tem pogovorili z izvajalcem storitve, Domom starejših občanov (DSO) Preddvor. »Na to temo smo se že sestali z vodstvom DSO Preddvor prejšnji četrtek. Predstavniki doma so nas seznanili s problemom pomanjkanja kadra. Povedali so, da problem rešujejo tudi z zunanjimi izvajalci in da bodo zadevo v najkrajšem času ustrezno uredili,« je povedal nakelski župan Ivan Meglič. Direktor DSO Preddvor Matej Križanič je dodatno še pojasnil: »DSO Preddvor na tem področju že nekaj časa občuti pomanjkanje kadra in se s to težavo tudi intenzivno ukvarjamo. Zaradi številnih neuspešnih razpisov za zapolnitev prostih delovnih mest trenutno zagotavljamo izvajanje storitev samo pri obstoječih uporabnikih, širitev dejavnosti pa zaradi kadrovske stiske za zdaj ni možna. Kadrovsko stisko rešujemo tudi z zunanjimi pogodbenimi izvajalci in podjemnimi pogodbami. Zagotovo bomo naredili vse, da bomo v prihodnje okrepili kadrovsko zasedbo, tudi s podporo pridobitve nacionalne poklicne kvalifikacije za socialne oskrbovalce, da bomo lahko odgovorili na vse potrebe.« Že ob tej priložnosti pa direktor Križanič vabi kandidate, ki bi želeli pomagati starejšim prek pomoči na domu, da se obrnejo na DSO.

V občini Naklo letos v povprečju zagotavljajo storitev pomoč na domu 14 uporabnikom, je pa direktor Križanič potrdil, da so realne potrebe tudi po njihovi oceni višje. »Cena storitve na uro je 19,01 evra, od tega storitev subvencionira Občina Naklo v višini 13,31 evra, uporabnik pa plača 5,70 evra,« je še navedel Križanič.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

zmerno oblačno
vlažnost: 62 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-1/16

sobota

-2/16

nedelja

0/19

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..

Virus ustavil gradnjo druge cevi / 09:59, 3. april

Zna se zgodit to kar napoveduje župan Račič, če ne zaženemo gospodarstva bo tale covid-19 navaden pichkin dim v primerjavi s tem kar sledi.....

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.