V sklopu novoletne preventivne akcije Za boljši jutri je Zavarovalnica Triglav Prostovoljnemu gasilskemu društvu Žiri namenila štiri tisoč evrov.

Podprli nakup gasilske prikolice

V sklopu novoletne preventivne akcije Za boljši jutri je Zavarovalnica Triglav sredstva namenila tudi Prostovoljnemu gasilskemu društvu (PGD) Žiri.

Žiri – Prostovoljnemu gasilskemu društvu Žiri je kranjska območna enota Zavarovalnice Triglav v letošnji novoletni preventivni akciji namenila štiri tisoč evrov za nakup prikolice za prevoz motorne brizgalne, ki je po besedah predsednice PGD Žiri Lijane Mlinar nepogrešljiva tako pri črpanju vode pri gašenju kot tudi pri izlivih vode v objektih in zunaj njih. Ob izročitvi simboličnega čeka jim je direktorica Območne enote Kranj Zavarovalnice Triglav Janka Planinc čestitala za humanitarno poslanstvo, ki ga opravljajo, in se jim zahvalila za njihovo delo. Prepričana je namreč, da marsikdaj premalo cenimo, v kakšno nevarnost se spuščajo gasilci, ko varujejo življenja in premoženje.

V Prostovoljnem gasilskem društvu Žiri si že dlje časa prizadevajo zamenjati dotrajano prikolico, ki služi za prevoz motorne brizgalne. »Sedanja je namreč stara štirideset let in ni več primerna za uporabo. Z novejšo in zmogljivejšo prikolico bo prevoz lažji, varnejši za nas, gasilce, dostop do nesreče pa hitrejši,« je poudarila Lijana Mlinar in dodala, da so se ob letošnjem jubileju, ko praznujejo 130 let neprekinjenega delovanja, zelo razveselili novice, da so izbrani v akciji Za boljši jutri. »Vemo, da se prostovoljna gasilska društva stalno soočajo s pomanjkanjem sredstev. Občina, ki financira dejavnost, ne zagotavlja dovolj denarja za vse potrebe, zato gasilci zbiramo dodaten denar na različne načine.« Veliko je po njenih besedah prostovoljnega dela, ob večjih nakupih pa jim na pomoč priskočijo tudi občani, ki se zavedajo pomena njihovega dela. Tega se zavedajo tudi v Zavarovalnici Triglav, ki je v šestih letih akcije Za boljši jutri podprla že več kot 130 projektov na področju gasilstva, zdravstva, civilne zaščite in podobno po vsej Sloveniji.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 39 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-6/16

petek

1/15

sobota

-1/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..

Virus ustavil gradnjo druge cevi / 09:59, 3. april

Zna se zgodit to kar napoveduje župan Račič, če ne zaženemo gospodarstva bo tale covid-19 navaden pichkin dim v primerjavi s tem kar sledi.....

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.