Nagrajenci z županom / Foto: Gorazd Kavčič

Praznik Linhartovega mesta

Med prejemniki pečatov Občine Radovljica je tudi naša sodelavka Marjana Ahačič, novinarka Gorenjskega glasa in urednica Deželnih novic.

Radovljica – V Linhartovi dvorani v Radovljici je v sredo zvečer, na obletnico rojstva Antona Tomaža Linharta, potekala proslava občinskega praznika občine Radovljica. Župan Ciril Globočnik je v nagovoru orisal nekatere najpomembnejše letošnje naložbe. Na prvem mestu je novoodprti prizidek k radovljiškemu zdravstvenemu domu, začeli so celovito energetsko sanacijo osnovne šole v Lipnici, potekalo je več obnov komunalne infrastrukture in gradenj kanalizacije.

Osrednja pozornost pa je bila namenjena občinskim nagrajencem. Plakete Antona Tomaža Linharta so prejeli Ljudska univerza Radovljica ob 60-letnici delovanja, Mestni muzej Radovljica za izvedbo evropskega projekta di Story in Suzana Adžić za dolgoletno udejstvovanje v ljubiteljski kulturi, mentorstvo otroške gledališke skupine Linhartovi čuki in prenašanje znanja na mlade.

Prejemniki pečatov Občine Radovljica so Matej Šparovec za dolgoletno ribiško upravljanje ter prispevek k ohranjanju narave, Jože Bešter za aktivnosti in prispevek k napredku Krajevne skupnosti Otok in Marjana Ahačič za dolgoletno profesionalno urejanje Deželnih novic in obveščanje o lokalnih zadevah. Medalji Občine Radovljica pa so prejeli sodelujoči v projektu Oživimo srce za izjemno prizadevnost pri povečevanju možnosti preživetja občank in občanov ob srčnem zastoju ter Uršula Kavar za ohranjanje slovenskega ljudskega izročila in prenašanje znanja na mlade folklornike.

Župan je priznanja in denarne nagrade podelil tudi študentom, ki so z odliko opravili zaključni letnik študija in diplome. To so Domen Cvenkel, magister inženir elektrotehnike, in Tilen Cvenkel, diplomirani inženir elektrotehnike, iz Ljubnega, Jaka Koselj iz Lipnice, doktor medicine, Liza Šparovec z Dobrega Polja, magistrica glasbe, in Neja Zupan iz Radovljice, diplomirana dizajnerka.

Na prireditvi v režiji Roka Andresa so nastopili otroška gledališka skupina Linhartovi čuki in otroška folklorna skupina Č'bele (mentorici sta letošnji nagrajenki) ter Monika Avsenik z zasedbo The Mood Swingers.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

zmerno oblačno
vlažnost: 40 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-1/15

sobota

-2/16

nedelja

-1/18

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..

Virus ustavil gradnjo druge cevi / 09:59, 3. april

Zna se zgodit to kar napoveduje župan Račič, če ne zaženemo gospodarstva bo tale covid-19 navaden pichkin dim v primerjavi s tem kar sledi.....