Gost promet bo, kot kaže, vsaj še nekaj let tekel skozi središče Vodic.

V Vodicah razočarani

Po mesecih čakanja je Arso sprejel odločitev, da je pred gradnjo vodiške obvoznice treba izvesti presojo vplivov na okolje.

Vodice – Agencija RS za okolje (Arso) je v predhodnem postopku glede gradnje obvoznice mimo Vodic odločila, da je za nameravani poseg treba izvesti presojo vplivov na okolje in pridobiti okoljevarstveno soglasje. Kot ugotavljajo, bo šele nato Dars mogoče zavezati k izvedbi vseh zaščitnih in varovalnih ukrepov.

»Predvidena obvoznica je na ranljivem območju, ogroženem zaradi poplav, poseže pa tudi na vodovarstveno območje ter v dva vodotoka in njune brežine. Za nameravani poseg je treba upoštevati določila Uredbe o pogojih in omejitvah za izvajanje dejavnosti in posegov v prostor na območjih, ogroženih zaradi poplav in z njimi povezane erozije celinskih voda in morja, ki za tovrstne posege zahteva izvedbo presoje vplivov na okolje,« so zapisali v petkovem sporočilu za javnost. Kot dodajajo, bo obvoznica potekala pa vodovarstvenem območju dveh vodnih virov, neprimerna izvedba oziroma nezadostni ukrepi pa bi lahko povzročili trajno onesnaženje vodnih virov in tveganje za zdravje ljudi.

Odločitev je razočarala številne občane, še zlasti pa prebivalce Kamniške ceste, ki se vsakodnevno soočajo z gostim tranzitnim prometom, ki presega deset tisoč vozil dnevno. Župan Aco Franc Šuštar pravi, da je odločitev nerazumna in za tamkajšnje prebivalce pomeni pravi šok. »Ne razumem odločitve Arsa, ki je potreboval 22 mesecev, da je na koncu vse skupaj zavrnil, kljub temu da je od vseh soglasodajalcev dobil zeleno luč, da ponovna presoja vplivov na okolje ni potrebna,« pravi Šuštar, ki meni, da se zaradi odločitve Arsa začetek gradnje odmika v nedogled, vprašanje pa je, ali bodo takrat še zagotovljena tudi sredstva v proračunu. Kot dodaja, so zaradi odločitve Arsa ogroženi okoliški prebivalci, varnost šolarjev, nepremičnine in tudi okolje, saj na sedanji Kamniški cesti, koder se vali promet, niso sprejeti ustrezni ukrepi, ki bi v primeru nesreče varovali vodne vire. »Znotraj države imamo resen zaplet, saj se ne iščejo rešitve, temveč omejitve,« je razočaran župan, ki meni, da bo do podobnih zapletov prišlo tudi pri drugih razvojnih projektih v državi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

jasno
vlažnost: 55 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.