Čakajo še mnenje agencije za vode

Investitor v komendski dom starostnikov pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja čaka še mnenje agencije za vode.

Komenda – Podjetje Senecura s sedežem na Dunaju oziroma njena slovenska hčerinska družba Orpea, d. o. o., je pridobilo pet koncesij in namerava v dogovorih z občinami graditi manjše domove starostnikov po Sloveniji. Skup­na vrednost investicije v pet novogradenj naj bi stala okoli 25 milijonov evrov, novi domovi pa bodo ponudili prostor okrog tristo starostnikom.

Na Gorenjskem poleg domov v Žireh in Železnikih načrtujejo gradnjo tudi v Komendi, kjer so pridobili koncesijo za 68 oseb. Za zdaj je projekt v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja.

Kot so nam sporočili iz družbe, je projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja pripravljena, čakajo še soglasje ministrstva za okolje in prostor oziroma Agencije RS za vode glede ustreznosti ukrepov zaradi poplavnosti dovozne poti do doma. »Takoj ko dobimo pozitiven odgovor, lahko na upravni enoti vložimo zahtevek za pridobitev gradbenega dovoljenja. Uravna enota lahko to izda v enem mesecu, lahko se zavleče tudi na tri. V primeru negativnega odgovora Agencije oziroma če bodo opredelili še določene dodatne protipoplavne ukrepe, bo treba te dodatno izvesti,« so sporočili iz podjetja, kjer predvidevajo, da bi z gradnjo lahko začeli približno dva meseca po pridobitvi gradbenega dovoljenja.

Trinadstropna stavba doma starostnikov v Komendi bo stala na sotočju Knežjega potoka in Pšate. V skladu s pridobljeno koncesijo bo imel dom kapacitet najmanj za 68 stanovalcev in največ za 75 ob upoštevanju desetodstotnega dovoljenega pribitka. V domu so predvideni trije oddelki za osebe z demenco, v vsakem izmed njih bo lahko bivalo 12 starostnikov. Z izjemo sedmih dvoposteljnih bodo sobe enoposteljne. Na zunanjih površinah je predvidenih 25 parkirnih prostorov, na južnem zelenem delu doma pa nameravajo urediti domski park, ki ga bodo zaradi varnosti predvsem oseb z demenco zavarovali z ograjo. Natančno število zaposlenih v domu še ni znano, naj bi jih bilo okoli trideset. Investicija bo stala približno pet milijonov evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 86 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-6/17

petek

3/15

sobota

-1/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.

Ne vem, kje sem se okužil / 14:04, 31. marec

Primer od danes, grem na malico, ura poldan, v trgovini se pri sadju drenjata dve mamci in izbirata med parimi sortami jabolk, sicer sta rok...

O problematiki jezera / 16:39, 30. marec

Pritoki vsebujejo precej dodatkov s katerimi kmetje plemenitijo svojo zemljo za višji in boljši pridelek. To povzroča cvetenje jezera.

O problematiki jezera / 09:56, 30. marec

Na izpitu je nepripravljenega študenta profesor vprašal, kaj je to evtrofikacija.
Reku študent:
ah,qurc, drek je drek.

Prepoved gibanja zunaj občine / 07:50, 30. marec

14 dni nazaj so nas strokovnjakinje iz NIJZ- a učile in nam dopovedovale, da maske nimajo učinka in so nepotrebne, zdaj so že obvezne !
Zemlja je še okrogla ali je že ploščata?

Okužen tudi stanovalec nakelskega doma / 16:14, 29. marec

Kaj klobasaš, kaj ima to opraviti z vlado. Pol vlade je iste kot prej, sploh pa ni Janše nihče silil v to koalicijo, Šarec je pozival na pre...