Jaslice v Bukovici je že petič blagoslovil upokojeni ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Uran.

Jaslice blagoslovil Alojz Uran

Jaslice v Bukovici je blagoslovil upokojeni ljubljanski nadškof Alojzij Uran.

Bukovica pri Vodicah – V Bukovici pri Vodicah je že peto leto zaporedoma pred vaškim znamenjem postavil jaslice priznani rezbar Franc Kubelj, nekdaj odličen avtoklepar. Ko se je pred 22 leti ponesrečil z motornim zmajem, se je moral odpovedati avtokleparstvu. Pred prazniki je želel tako združiti krajane. Po 'drugem rojstvu' hodi naokrog le še s pomočjo bergel. Imel je neverjetno srečo! Kot pravi Franc: »Vse, kar šteje, sta danes in jutri. Nobena stvar na svetu ni tako slaba, da ne bi bila za nekaj tudi dobra.« Vse postavljene figure so izdelane v naravni človeški velikosti. Letos je izdelal nov hlevček in dve novi figuri.

Prva štiri leta je jaslice v Bukovici blagoslovil na sveti večer, 24. decembra, upokojeni ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojzij Uran, letos pa jih je ob navzočnosti vodiškega župnika in dekana Franca Mervarja blagoslovil že v ponedeljek, 23. decembra. Pri blagoslovitvi letošnjih jaslic se je zbralo več sto krajanov iz občine Vodice in sosednjih občin. Ponoči na razsvetljenih jaslicah gori več kot 1500 lučk. Prva je številne prisotne pozdravila Nataša, predstavnica jasličarjev iz Bukovice, v bogatem kulturnem programu pa so sodelovali pevska skupina Aronija, lajnar Vinko Novak, violinistka Marta Ribič in kitarist Vojko Rozman, ki sta zaigrala tudi Sveto noč, otroci Klemen, Klara in Vita ter kvartet trobil Godbe Vodice. Ob zaključku otvoritvene slovesnosti je vsem krajanom in gostom zaželel vse dobro v letu 2020 župan občine Vodice Aco Franc Šuštar ter čestital rezbarju Francu Kublju ter vsem jasličarjem za postavitev enih najlepših jaslic daleč naokoli. Jaslice si vsak dan ogleda veliko obiskovalcev od blizu in daleč. Najmlajše pa je obiskal tudi Božiček.

Ob zaključku slovesnosti se je Franc Kubelj zahvalil vsem jasličarjem iz Bukovice, ki so pomagali pri postavitvi jaslic na prostem, prav tako tudi vsem ljudem, ki so sodelovali v kulturnem programu, donatorjem in domačim gospodinjam, ki so napekle številne dobrote za vse obiskovalce.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

jasno
vlažnost: 84 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.