Priznanja naj imajo težo

V občini Šenčur se lotevajo spremembe pravilnika o podeljevanju občinskih priznanj.

Doslej so v občini Šenčur vsako leto podeljevali zlato, srebrno, bronasto in spominsko priznanje, na vsakih nekaj let pa tudi naziv častnega občana. Zdaj se zavzemajo za redkejše podeljevanje priznanj, da se ta ne bi preveč razvrednotila.

Šenčur – Predlagane spremembe je na občinskem svetu pojasnila Vanja Umnik, predsednica komisije za občinska priznanja. Po novem naj bi se naziv častnega občana podeljeval le enkrat v mandatu, zlato priznanje na dve leti, ukinila naj bi se srebrno in bronasto priznanje, medtem ko bi se spominsko priznanje, ki bi jih podelili od enega do tri vsako leto, preimenovalo v Jurjevo priznanje. Umnikova tudi meni, da bi morali predlagatelji bolj natančno izpolnjevati vloge, da ne bi prihajalo do nejasnosti, predlagatelji pa morajo nujno tudi obvestiti kandidate o predlogih za priznanje. Jasneje naj bi tudi opredelili, da niti komisija niti občinski svet nimata možnosti spreminjati tipa priznanja, kakršno je predlagano.

Svetnik Aleš Perič Močnik je ob tem izrazil skrb, da bodo tako priznanja preveč zreducirana. Zavzema se tudi za to, da bi posebno priznanje namenili za delovanje na področju kulture in športa, kjer je vsako leto veliko predlogov, kandidati pa sicer ne izpolnjujejo precej zahtevnih pogojev, da bi bili aktivni na več področjih. Sebastian Mohar se ne strinja z ukinitvijo srebrnega in bronastega priznanja, češ da bi nekdo zelo delaven moral dolgo čakati na to, da bi prejel priznanje. Podobnega mnenja je tudi Živa Mali, srebrno in bronasto priznanje naj ostaneta, podeljujeta pa naj se vsaki dve leti. Razmišlja tudi, da bi bilo za Jurjevo priznanje nemara dovolj, da je nekdo zelo aktiven na enem področju, za zlato priznanje pa bi veljala aktivnost na vsaj treh področjih. Matej Knific, tudi član komisije za občinska priznanja, je dejal, da je komisija pri svoji odločitvi predvsem želela, da imajo podeljena priznanja res težo. Na novo poimenovano Jurjevo priznanje pa ima namen dati poudarek občinskemu simbolu in krepiti pripadnost.

Priznanja naj bi torej podeljevali redkeje, slavnostna akademija ob občinskem prazniku pa bo še naprej vsako leto, so izvedeli svetniki na decembrski seji občinskega sveta. Ker je šlo šele za prvo obravnavo predlaganega pravilnika, imajo svetniki do naslednjega še čas prispevati svoje predloge, do katerih se bo občinska uprava opredelila in bo dokument pripravljen za končno obravnavo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

zmerno oblačno
vlažnost: 94 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/24

ponedeljek

12/23

torek

14/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, Škofja Loka, 21. september 2020

Trgatev v Vitovljah

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

IZLETI / Cerklje, 22. september 2020

Ogled razvalin gradu Kamen v Adergasu

OBVESTILA / Radovljica, 22. september 2020

Prost vstop v Muzej talcev

IZLETI / Kranj, 22. september 2020

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Milje, 22. september 2020

Tehnična delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

 

 
 

 

 
 
 

Slovensko slavje na Elizejskih poljanah / 15:45, 21. september

Grenak priukus Tadejevi zmagi je, da je največ zaslužilo moštvo UAE, čeprav se je Tadej cel TOUR šlepal z ekipo Jumbe - Viste.

Slovensko slavje na Elizejskih poljanah / 07:59, 21. september

Par mesecev nazaj sem napisal, da bo Tadej med top 10 na Tour-u. Tudi jaz sem se zmotil. Kot vsi kolesarski strokovnjaki. Tadej je med top 5...

Na sodišče ne more, na morje pa lahko / 07:39, 21. september

Se učita od našh oblastnikov takh in drgačnh

Pogačar: Roglič je bil boljši čez celo dirko, meni je uspel odličen dan / 10:06, 20. september

Velik uspeh slovenskega kolesarstva. Se tega še ne zavedamo.Berem komentarje in so v večini zelo pozitivni, ampak se še najde kakšen žleht,N...

Kapelica v spomin Davu Karničarju / 22:08, 19. september

Kakšen podvig je naredil ? Kot da ni mogel smučati kot vsak normalen človek?
Kaj ima za iskat i na Everestu z smučami? Ni zastonj pregovor,,Gora ni nora" nor je tisti ki gre gor.

Glej na cesto, ne na telefon / 22:01, 19. september

Kolikor jaz vem se v zadnjih 10 letih ni naredil noben Avto brez telefonske povezave in pogovore, zakaj torej Ljudje še vedno med vožnjo drž...

Iza Login gostja pogovornega večera / 23:40, 18. september

Bratuškova je bila mojškra, ne branjevka, pa Štajerka je, ne Gorenjka ...