Priznanja naj imajo težo

V občini Šenčur se lotevajo spremembe pravilnika o podeljevanju občinskih priznanj.

Doslej so v občini Šenčur vsako leto podeljevali zlato, srebrno, bronasto in spominsko priznanje, na vsakih nekaj let pa tudi naziv častnega občana. Zdaj se zavzemajo za redkejše podeljevanje priznanj, da se ta ne bi preveč razvrednotila.

Šenčur – Predlagane spremembe je na občinskem svetu pojasnila Vanja Umnik, predsednica komisije za občinska priznanja. Po novem naj bi se naziv častnega občana podeljeval le enkrat v mandatu, zlato priznanje na dve leti, ukinila naj bi se srebrno in bronasto priznanje, medtem ko bi se spominsko priznanje, ki bi jih podelili od enega do tri vsako leto, preimenovalo v Jurjevo priznanje. Umnikova tudi meni, da bi morali predlagatelji bolj natančno izpolnjevati vloge, da ne bi prihajalo do nejasnosti, predlagatelji pa morajo nujno tudi obvestiti kandidate o predlogih za priznanje. Jasneje naj bi tudi opredelili, da niti komisija niti občinski svet nimata možnosti spreminjati tipa priznanja, kakršno je predlagano.

Svetnik Aleš Perič Močnik je ob tem izrazil skrb, da bodo tako priznanja preveč zreducirana. Zavzema se tudi za to, da bi posebno priznanje namenili za delovanje na področju kulture in športa, kjer je vsako leto veliko predlogov, kandidati pa sicer ne izpolnjujejo precej zahtevnih pogojev, da bi bili aktivni na več področjih. Sebastian Mohar se ne strinja z ukinitvijo srebrnega in bronastega priznanja, češ da bi nekdo zelo delaven moral dolgo čakati na to, da bi prejel priznanje. Podobnega mnenja je tudi Živa Mali, srebrno in bronasto priznanje naj ostaneta, podeljujeta pa naj se vsaki dve leti. Razmišlja tudi, da bi bilo za Jurjevo priznanje nemara dovolj, da je nekdo zelo aktiven na enem področju, za zlato priznanje pa bi veljala aktivnost na vsaj treh področjih. Matej Knific, tudi član komisije za občinska priznanja, je dejal, da je komisija pri svoji odločitvi predvsem želela, da imajo podeljena priznanja res težo. Na novo poimenovano Jurjevo priznanje pa ima namen dati poudarek občinskemu simbolu in krepiti pripadnost.

Priznanja naj bi torej podeljevali redkeje, slavnostna akademija ob občinskem prazniku pa bo še naprej vsako leto, so izvedeli svetniki na decembrski seji občinskega sveta. Ker je šlo šele za prvo obravnavo predlaganega pravilnika, imajo svetniki do naslednjega še čas prispevati svoje predloge, do katerih se bo občinska uprava opredelila in bo dokument pripravljen za končno obravnavo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

jasno
vlažnost: 55 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.