Konec meseca o proračunu

Ob koncu januarja bodo jezerski občinski svetniki razpravljali o letošnjem proračunu. Naložbe v obnovo vodovoda, šolskih in vrtčevskih prostorov.

Jezersko – Prvo branje so opravili že decembra in osnutek proračuna za leto 2020 dali v javno obravnavo. Vrednost letošnjega proračuna naj bi bila 1,3 milijona evrov, ob tem pa poplačujejo tudi dolg, ki so ga najeli v preteklosti. Med drugim so se zadolžili za urejanje Parka Jezersko, kjer so sicer dobili sredstva na čezmejnem razpisu Alpe Adria Karavanke.

Župan občine Jezersko Andrej Karničar med letošnjimi pomembnejšimi proračunskimi nalogami omenja obnovo vodovoda pri Kanonirju in v Žabjem trgu, odločili so se tudi za uvedbo UV-filtracije na vodnem zajetju, kar morajo sicer še projektirati. Doslej so morali namreč vodo pogosto klorirati. Marca letos se bo končalo vzorčenje na vrtini, kjer iščejo možnost dodatnega vodnega vira, predstavili bodo strokovne ugotovitve. V letu 2020 jih čaka tudi projektiranje za preureditev prostorov v šoli in vrtcu, saj želijo na podstrehi starega dela šole, kjer sta bili v preteklosti stanovanji, pridobiti nove prostore. Šola in vrtec sta zdaj kar dobro zasedena: v šoli je do vključno petega razreda 33 otrok, v vrtcu, kjer že drugo leto varujejo otroke v dveh starostnih skupinah, pa 28. Osem jih je v prvem, dvajset v drugem starostnem obdobju. Kot kaže, bosta obe skupini polni tudi v prihodnje, izraža veselje župan Karničar, saj se je v minulem letu rodilo deset otrok.

V nekdanjih poštnih prostorih bodo urejali medgeneracijski center, kjer računajo tudi na nepovratna sredstva. Na Zgornjih Fužinah jih čaka urejanje avtobusne postaje, za varnost v prometu pa so zagotovili dve ohišji za radarja. Župan je svetnike na zadnji lanski seji, ko so med drugim sprejeli tudi letni program športa, seznanil z novim urnikom na odlagališču odpadkov Remont, z zadovoljstvom pa tudi o urniku ambulante in lekarne, ki delujeta dvakrat tedensko.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

zmerno oblačno
vlažnost: 80 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/16

sobota

-2/16

nedelja

0/19

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..

Virus ustavil gradnjo druge cevi / 09:59, 3. april

Zna se zgodit to kar napoveduje župan Račič, če ne zaženemo gospodarstva bo tale covid-19 navaden pichkin dim v primerjavi s tem kar sledi.....

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.