Občina je uredila še nadstropje stavbe ob Vrtcu Železniki, namenjene njegovi širitvi, in tako pridobila prostore za dodatno skupino otrok. / Foto: Gorazd Kavčič

Veseli nove igralnice

V Železnikih so odprli nove prostore vrtca, v katere so lani vložili skoraj četrt milijona evrov. Po predlanski ureditvi pritličja stavbe, v katero širijo Vrtec Železniki, so lani uredili še prostore v nadstropju. Prenovo objekta, v katerem sta dva oddelka vrtca, bodo končali letos.

Ravnatelj Franc Rant je poudaril, da so z novimi prostori zadovoljni, saj so veliki in lepi. Edina pomanjkljivost je, da še ni dvigala, ki pa ga bodo postavili letos v okviru zadnje faze obnove.

Železniki – Vrtec Železniki je z minulim ponedeljkom začel delovati tudi v prenovljenih zgornjih prostorih starejše sosednje stavbe, ki jo je občina za potrebe njegove širitve kupila predlani in v pritličju že isto leto izdelala eno igralnico. Lani so se lotili prenove nadstropja, v katerem so uredili dodatno igralnico, garderobe, sanitarije in kabinet za osebje, poleg tega pa so zamenjali ostrešje in prizidali nov vhod s stopniščem in jaškom za dvigalo. Investicijo, vredno 245 tisoč evrov, so končali decembra. Letos bo objekt dobil še fasadni ovoj, teraso, dvigalo in urejeno zunanjo okolico, za kar so v proračunu zagotovili 115 tisoč evrov.

Ker objekt še nima dvigala, so v novo igralnico preselili skupino štirinajstih dve- in triletnih otrok iz centralnega vrtca, tam pa so vzpostavili nov oddelek, v katerem je trenutno pet enoletnikov. Franc Rant, ravnatelj Osnovne šole Železniki, pod okrilje katere sodi tudi vrtec, pričakuje, da bo oddelek že naslednji mesec poln. Če ne bi prišlo do zakasnitve pri gradnji zaradi povečanega obsega del in bi nove prostore odprli že s septembrom, bi nov oddelek takoj napolnili, tako pa so nekateri starši varstvo poiskali drugje, je razložil Rant. Z odprtjem nove igralnice bodo zadostili trenutno izraženim potrebam po predšolskem varstvu v občini, saj bodo sprejeli tudi otroke, ki so starostni pogoj izpolnili med šolskim letom.

»Trenutno je edina pomanjkljivost, da še ni dvigala, sicer pa smo z novimi prostori zadovoljni, saj so veliki in lepi,« je poudaril Rant. Vodja vrtca Martina Markelj je dodala, da je površina nove igralnice dovolj velika, da jo lahko po potrebi namenijo tudi za skupino 24 otrok drugega starostnega obdobja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

jasno
vlažnost: 55 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.