Novo, dodatno učilnico so uredili v mansardnih prostorih podružnične šole v Begunjah. Da se tja lahko povzpnejo tudi gibalno ovirani, je na voljo stopniščni vzpenjalec. / Foto: Gorazd Kavčič

Uredili so novo učilnico

V podružnični šoli v Begunjah se je povečalo število vpisanih otrok, zato so v mansardi uredili dodatno učilnico. Potrebujejo še novo, varnejšo prometno ureditev ter prenovljeno zunanje igrišče.

V tem šolskem letu Podružnično šolo Begunje v skupaj sedmih oddelkih obiskuje 118 učencev. Glede na število rojstev v šolskem okolišu v prihodnjih letih za zdaj ne pričakujejo bistvenega povečanja števila učencev.

Begunje – V podružnični šoli v Begunjah je Občina Radovljica konec leta v mansardi uredila novo učilnico, ki so jo potrebovali zaradi večjega vpisa otrok pred dvema letoma. V pritličju šolske stavbe pa so prenovili sanitarije in garderobe za uporabnike telovadnice. V četrtek so nove pridobitve s priložnostno slovesnostjo tudi uradno predali v uporabo. Za investicijo so skupaj namenili nekaj manj kot 150 tisoč evrov.

Prostor, ki so ga uredili v mansardi, je za zdaj namenjen dodatnim dejavnostim šole, lahko pa se bo uporabljal tudi kot učilnica, so pojasnili na radovljiški občinski upravi. Zraven novega prostora sta urejena še manjša garderoba ter servisni prostor, v katerega so vgradili bojler in zalogovnik tople vode. Nova in za šolo pomembna pridobitev je tudi samostojni stopniščni vzpenjalec, ki dostop v mansardne prostore omogoča tudi osebam, ki so na invalidskem vozičku.

Kot so še pojasnili na radovljiški občinski upravi, je imela šola, ki sicer sodi pod okrilje Osnovne šole Franca Saleškega Finžgarja Lesce, vse od selitve oddelkov vrtca na samostojno lokacijo v centru Begunj leta 1998 za pouk na voljo šest učilnic. Pred začetkom šolskega leta 2017/18 so dodatno uredili dva povezana prostora, v katerih so bili sprva urejeni igralni kotički za učence prvega razreda, nato pa ju je šola lani, ko so imeli zaradi večjega vpisa otrok prvič kar dva prva razreda, preuredila v učilnico.

V letošnjem šolskem letu podružnično šolo Begunje v skupaj sedmih oddelkih od prvega do petega razreda obiskuje 118 učencev. »Pridobitev nove učilnice je bila nuja, ki bo pokrila trenutne potrebe po prostoru, čeprav glede na število rojstev v begunjskem šolskem okolišu v naslednjih letih ne pričakujemo, da bomo imeli več oddelkov, kot jih imamo sedaj,« je pojasnila ravnateljica OŠ F. S. Finžgarja Lesce Emilija Kavčič.

Podružnično šolo Begunje so sicer v preteklih letih že prenavljali. »V zadnjem obdobju je bila zamenjana streha, izvedena je bila energetska obnova celotne stavbe, obnovili smo garderobo in sanitarije v nadstropju. Postopoma posodabljamo in menjamo pohištvo v učilnicah in skrbimo za čim boljše pogoje bivanja in učenja,« je navedla Kavčičeva. »Želimo si še, da bi skupaj z Občino Radovljica čim prej uresničili projekt celostne prometne ureditve pred šolo, s katerim bi še dodatno poskrbeli za varnost otrok, ter obnovili zunanje športno igrišče, ki ga je že dodobra načel zob časa.«

Radovljiški župan Ciril Globočnik je obljubil občinsko podporo projektu ureditve prometnega režima in rekonstrukcije zunanjih igrišč, saj se strinja, da bi to zagotovilo večjo varnost otrok, opozoril pa je, da bo posodobitev potekala postopoma.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 38 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-1/15

sobota

-2/16

nedelja

-1/18

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..