Nadaljujejo obnovo cest

Občinski svet Občine Bohinj je na zadnji lanski seji potrdil proračun občine za letošnje leto. Večino investicijskih sredstev namenjajo za nadaljevanje lani začetih projektov posodabljanja cestne infrastrukture, v načrtu je tudi urejanje vaškega jedra v Studoru.

Občina Bohinj naj bi v skladu z uredbo o sofinanciranju projektov znotraj TNP dobila približno tristo tisoč evrov, ki jih bo najverjetneje namenila za urejanje jedra vasi Studor, je pojasnil župan Jože Sodja.

Bohinjska Bistrica – Občinski svet Občine Bohinj je na zadnji seji v lanskem letu potrdil proračun za letošnje leto. Občina tako predvideva, da se bo v proračun letos nateklo 11,8 milijona prihodkov in načrtuje 12,9 milijona odhodkov, razliko bodo pokrili z zadolževanjem pri poslovnih bankah. Za investicije namenjajo približno tretjino občinskega proračuna, vse večje investicije so vezane na lani začete obnove cestne infrastrukture, pri katerih občina sodeluje v partnerstvu z državo.

»Zadovoljni smo, da smo številne projekte obnove cestne infrastrukture v sodelovanju z državo začeli že lani, letos se namreč to iz večine novih načrtovanih projektov umika, že začeti projekti pa bodo izvedeni do konca,« je povedal župan Bohinja Jože Sodja.

Med drugim tako v Bohinju proračunska sredstva namenjajo nadaljevanju in dokončanju obnove ceste skozi Ribčev Laz; čaka jih le še dokončna preplastitev s finim asfaltom ter ureditev pločnika na manjšem delu, kjer se še dogovarjajo za odkup zemljišča. Prav tako se nadaljuje obnova ceste skozi Staro Fužino, ureditev pločnika in avtobusnega postajališča naj bi bila dokončana do začetka poletne turistične sezone. Podobno je v Bohinjski Češnjici, kjer sočasno z obnovo cestišča načrtujejo tudi obnovo kanalizacijske infrastrukture.

Če bodo pridobili sredstva Eko sklada (občina je pripravila potrebno dokumentacijo in vlogo za pridobitev sredstev že oddala v lanskem letu), pa se bodo lotili tudi izgradnje mostu in navezave na kolesarsko pot na Rju; gradbeno dovoljenje zanj je občina pridobila že pred dvema letoma. Celotna vrednost investicije je nekaj manj kot pol milijona evrov.

Kot je poudaril župan Sodja, je zelo zadovoljen, da se jim je skupaj z drugimi občinami, ki so v območju Triglavskega narodnega parka, vendarle uspelo dogovoriti za sredstva, ki jih za dejavnosti na območju parka občinam zagotavlja država. Vlada je prejšnji teden z uredbo zagotovila finančna sredstva v višini milijon evrov na leto, Občina Bohinj naj bi glede na kriterije sofinanciranja od tega dobila približno tristo tisoč evrov, ki jih bo najverjetneje namenila za urejanje jedra vasi Studor, je še pojasnil župan Sodja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT