Kanalizacija bo končana julija

Potem ko so v lanskem letu uredili kanalizacijo v Potoku, se v Komendi letos usmerjajo v vasi Breg, Klanec in Nasovče.

Komenda – V občini Komenda, kjer so v zadnjih letih zgradili kanalizacijsko infrastrukturo v vaseh, ki so bile vključene v kohezijski projekt, so se v minulem in letošnjem letu usmerili še v vasi Potok, Breg, Klanec in Nasovče, kjer občina investicijo, vredno približno dva milijona evrov, financira z lastnimi sredstvi.

Kot je povedala vodja režijskega obrata Bernarda Pavlinič, so lani v celoti zaključili gradnjo kanalizacije in druge spremljajoče infrastrukture v Potoku. Investicija, ki je stala dobrih štiristo tisoč evrov, je obsegala izgradnjo več kot sedemsto metrov fekalne kanalizacije, črpališče v Obrtni coni Potok, obnovo vodovoda in ceste v dolžini šeststo metrov, meteorne kanalizacije ter izgradnjo omrežja javne razsvetljave. S tem so omogočili priklop na kanalizacijsko omrežje 16 stanovanjskim ter dvema poslovnima objektoma.

Še vedno pa je v teku gradnja kanalizacije v preostalih vaseh. Vrednost projekta, ki bo dokončan konec julija, znaša 1,75 milijona evrov. Kot je povedala Pavliničeva, so se na poziv k sočasni gradnji odzvali tudi ponudniki telekomunikacijskega omrežja Telekom, T-2 in SoftNet.

Že lani so začeli dela na Bregu, kjer je bilo do konca novembra zgrajenih 220 metrov fekalne kanalizacije, tlačni vod s črpališčem ter 160 metrov vodovoda. Asfalterska dela bodo predvidoma začeli aprila.

Nekaj več težav imajo na Klancu, kjer so prav tako že začeli gradnjo fekalne kanalizacije, a zaradi različnih sporov med vaščani jim še ni uspelo doseči dogovora o poteku trase meteorne kanalizacije. Kot je povedala Pavliničeva, so zaradi lažjega usklajevanja in komunikacije ustanovili tudi vaški odbor, a za zdaj to ni prineslo rezultatov. Čeprav je obstoječa meteorna kanalizacija dotrajana, bodo v primeru, da z vaščani ne bodo našli ustrezne rešitve, v skrajnem primeru uredili le odvodnjavanje ceste. Do zaključka projekta, ki bo predvidoma končan konec aprila, pa bodo poleg druge infrastrukture v vasi uredili tudi pločnik.

Predvidoma februarja bodo gradnjo začeli tudi v Nasovčah, kjer bodo poleg druge infrastrukture zgradili šest fekalnih kanalov. Predviden rok za dokončanje del je sredi julija.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 85 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-6/17

petek

3/15

sobota

-1/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.

Ne vem, kje sem se okužil / 14:04, 31. marec

Primer od danes, grem na malico, ura poldan, v trgovini se pri sadju drenjata dve mamci in izbirata med parimi sortami jabolk, sicer sta rok...

O problematiki jezera / 16:39, 30. marec

Pritoki vsebujejo precej dodatkov s katerimi kmetje plemenitijo svojo zemljo za višji in boljši pridelek. To povzroča cvetenje jezera.

O problematiki jezera / 09:56, 30. marec

Na izpitu je nepripravljenega študenta profesor vprašal, kaj je to evtrofikacija.
Reku študent:
ah,qurc, drek je drek.

Prepoved gibanja zunaj občine / 07:50, 30. marec

14 dni nazaj so nas strokovnjakinje iz NIJZ- a učile in nam dopovedovale, da maske nimajo učinka in so nepotrebne, zdaj so že obvezne !
Zemlja je še okrogla ali je že ploščata?

Okužen tudi stanovalec nakelskega doma / 16:14, 29. marec

Kaj klobasaš, kaj ima to opraviti z vlado. Pol vlade je iste kot prej, sploh pa ni Janše nihče silil v to koalicijo, Šarec je pozival na pre...