Nagrajenci Milan Pregelj, Miro Meglič, Ivan Hovnik, Stanko Krenker in Dušan Volmajer ter predsednik Združenja vojaških gornikov Slovenije Slavko Delalut ( vsredini)

Vojaški gorniki v Poljčah

Člani Združenja vojaških gornikov Slovenije so na občnem zboru sklenili, da bo združenje še naprej vodil Slavko Delalut.

Poljče – V soboto so se v Natovem centru odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah na letnem programsko-volilnem občnem zboru srečali člani Združenja vojaških gornikov Slovenije. Tokrat so na srečanju volili organe združenja in sklenili, da bo organizacijo še naprej vodil dosedanji predsednik Slavko Delalut. Stari - novi predsednik Slavko Delalut je v uvodu predstavil glavne aktivnosti združenja v preteklem letu ter pohvalil dobro sodelovanje organizacije s Slovensko vojsko, posebej z Natovim centrom odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah ter 132. gorskim polkom Slovenske vojske na Bohinjski Beli. V organizaciji, ki šteje trenutno 350 članov, negujejo spomin na padle in umrle vojake v gorah; s tem namenom so lani uvedli dan spomina na umrle člane. V Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli pa je prav tako od lani v spominski sobi na ogled zbirka predmetov, ki jih je združenju podarila družina legendarnega vojaškega gornika in poveljnika polkovnika Franca Jernejca - Milčeta. Ob tem skrbijo tudi za to, da svoje znanje prenašajo na mlajše rodove, je poudaril predsednik Slavko Delalut.

Na srečanju so podelili tudi priznanja, štiri bronaste in eno srebrno medaljo Zveze vojaških gornikov Slovenije. Bronasto medaljo so prejeli: Ivan Hovnik, Stanko Krenker, Miro Meglič in Milan Pregelj, srebrno pa Dušan Volmajer. »Letošnji prejemniki medalj so s svojim delom in prizadevnostjo nedvomno zelo pripomogli k uspešnemu delovanju in večji prepoznavnosti Združenja vojaških gornikov tako doma kot v tujini. Po njihovi zaslugi in z njihovim požrtvovalnim delom se je delo združenja še okrepilo in tudi na ta način prispevalo k uresničevanju poslanstva in vrednot, ki jih združenje skrbno neguje. Aktivni so bili na vseh področjih – na področju kulture, mednarodnega sodelovanja, pohodništva in negovanja domoljubja ter ohranjanja zgodovinskega spomina na padle in umrle v gorah,« je zapisano v obrazložitvi priznanj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

pretežno oblačno
vlažnost: 38 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-1/15

sobota

-2/16

nedelja

-1/18

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..