Na obnovo ceste proti Sovodnju čakajo že več kot deset let. / Foto: Tina Dokl

Razpis za izbiro izvajalca

Težko pričakovana obnova prvega odseka na cesti Trebija–Sovodenj, ki so jo napovedovali že za konec leta 2018, naj bi se po pričakovanjih začela letos jeseni.

Sovodenj – Predvidoma jeseni naj bi začeli obnovo ceste ter sanacijo brežin in zidov na dveh odsekih ceste od Trebije do Sovodnja, na kar prebivalci čakajo že več kot desetletje. Naložba bo skupaj vredna skoraj devet milijonov evrov. Za prvi odsek ta čas po navedbah republiške direkcije za infrastrukturo potekajo odkupi potrebnih zemljišč. Prav tako je že v pripravi razpis za izbiro izvajalca gradbenih del, ki bo predvidoma objavljen prihodnji mesec.

»Ocenjena vrednost gradbenih del, ki se bodo predvidoma začela letos jeseni, je 6,4 milijona evrov,« so pojasnili na direkciji za infrastrukturo in dodali, da bodo natančen rok za izvedbo del določili z razpisno dokumentacijo, po pričakovanjih pa naj bi dela končali v začetku leta 2023. Tudi za drugi odsek, na katerem bodo prav tako poskrbeli za sanacijo zidov in brežin ter rekonstrukcijo ceste, so že skoraj končali dopolnitev projektne dokumentacije in usklajevanje projektnih rešitev z upravljavci vodotoka. Začetek gradnje na tem odseku je predviden v začetku leta 2024, so pojasnili pri direkciji. O spremembah v projektu so se po besedah župana občine Gorenja vas - Poljane Milana Čadeža dogovorili na sestanku s predstavniki direkcije konec preteklega leta. »Cesta se namreč umešča v ozko dolino, kjer se je nekajkrat že zgodilo, da so se stoletne vode razlile prek roba cestišča. Zato je bilo treba predvideti še dodatne ukrepe pri projektiranju in izvedbi, da ne bi prišlo do prekomernega razlivanja ob visokih vodah.« Zato računa na razumevanje tudi pri prebivalcih, ker se je glede na prvotne obljube rok za začetek del nekoliko zamaknil.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 39 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-6/16

petek

1/15

sobota

-1/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..

Virus ustavil gradnjo druge cevi / 09:59, 3. april

Zna se zgodit to kar napoveduje župan Račič, če ne zaženemo gospodarstva bo tale covid-19 navaden pichkin dim v primerjavi s tem kar sledi.....

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.