Cerklje po meri občanov

Občina Cerklje je z izbranim izvajalcem pristopila k izdelavi strategije trajnostnega razvoja občine, a župan Franc Čebulj opozarja: na vrsti so občani.

Cerklje – Strategija trajnostnega razvoja občine Cerklje za leta 2020–2030 je dokument, ki bo občanom in občinski upravi pokazal, kako in kam »zapeljati« občino v prihodnjem desetletju. Da se občani zavedajo pomena tovrstnega dokumenta in priložnosti, da pri pripravi aktivno sodelujejo tudi sami, je pokazala zelo dobra udeležba na javni predstavitvi priprave razvojne strategije, ki so jo minuli četrtek pripravili v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah. V dvorani je bila zasedena približno polovica sedežev.

Nihče ne želi, da projekt ostane zgolj na papirju

»Na odločitev o pripravi strategije prihodnjega razvoja naše občine smo se pripravljali dlje časa. Pri vsakdanjem delu občinske uprave in življenju ter delu naših občanov se sproti kažejo tako problemi kot ideje in čas je, da si skupaj začrtamo, kako želimo nadaljevati. Država se proti občinam obnaša vedno bolj mačehovsko, zato je prav, da stvari vzamemo v roke sami – še posebej na področjih podjetništva, obrti in turizma,« je občane nagovoril župan Franc Čebulj, nato pa besedo predal Darji Radić, izbrani nosilki programa, ki bo vse prejete predloge, želje in ideje skupaj s svojo ekipo zapisala v uporaben dokument. »To strategijo bomo zapisali z vami in za vas, saj nima nobenega smisla pisati projektov, če za njimi nihče ne stoji. Nihče si ne želi, da ta bi strategija ostala zgolj na papirju, zato bodo osnova konkretne aktivnosti in ukrepi, ki jih boste podali občani, v prihodnje pa bodo podlaga za delo občinske uprave, urejanje okoljske politike, umeščanje v prostor in pridobivanje evropskih sredstev,« je povzela Radićeva.

Priložnosti za nadaljnji razvoj so velike

V minulih tednih je bila že narejena analiza stanja, ki je med drugim pokazala, da je demografska slika občine ugodna (čeprav je naravni prirast negativen), da je v občini še kakšnih 36 odstotkov nezazidanih stavbnih zemljišč in da je v občini kar 246 enot kulturne dediščine, kar je odlična podlaga za kulturni turizem.

Da bi zbrali kar največ konkretnih predlogov, občane vabijo k sodelovanju v delovnih skupinah za področja turizma, kmetijstva in podeželja, obrti in gospodarstva, družbenih dejavnosti in infrastrukture ter društvenih dejavnosti. Ob katerih dnevih in kje bodo delavnice, bo objavljeno na občinski spletni strani, posamezniki pa se lahko dogovorijo tudi za individualne pogovore.

Zasnovo strategije bi na podlagi predlogov z delavnic lahko izdelali do konca aprila, izdelava akcijskega načrta bo predvidoma končana do konca maja, osnutek strategije pa bi občinski svetniki lahko obravnavali še pred poletjem.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT