Koraki za javno-zasebno partnerstvo

Na Jezerskem s spremembo odloka o gospodarskih javnih službah v občini začenjajo postopke za javno-zasebno partnerstvo pri upravljanju tamkajšnjega športnega parka.

Župan Andrej Karničar je svetnike povabil na čezmejni športni dogodek. V soboto, 8. februarja, bo na Jezerskem potekal Dan teka na smučeh na Jezerskem/ Langlauftag in Jezersko s projektom Alpe Adria Karavanke/ Karawanken, park regija doživetij. Začenja se ob 10. uri v dolini Ravenske Kočne.

Jezersko – Občinski svet Jezersko je sprejel odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o gospodarskih javnih službah v občini, s katerim naj bi pravno formalno uredil stanje na področju uvajanja javne službe upravljanja javnih športnih objektov in izvajanje športnih in rekreativnih dejavnosti ter organiziranja in izvajanja spodbujanja razvoja turizma. Novi odlok bo omogočil, da bo s podelitvijo koncesije poleg doslej določenih dejavnosti gospodarskih javnih služb lahko izbrani izvajalec opravljal tudi javno službo na področju turizma. To je šele prvi korak, s katerim želijo na Jezerskem urediti javno-zasebno partnerstvo na področju tamkajšnjega športnega parka. Pri vlaganjih v park, ki predvidevajo postavitev vlečnice, vlečnico, sankaško progo, osvetlitev športnih površin, zasneževanje ..., namreč občina sama ne bo mogla doseči zastavljenih ciljev. Jana Habjan, direktorica projektnega podjetja, ki za občino pripravlja omenjene dokumente, je svetnikom še razložila, da po ureditvi formalnosti lahko že aprila pripravijo javni razpis in poziv potencialnim zasebnim partnerjem. Že poleti pa bi lahko prišlo do sklenitve pogodbe s partnerjem, če bo za to izkazan interes.

Svetniki so spremembi odloka pritrdili, svetnico Metodo Karničar pa je predtem še zanimalo, kakšne reference ima projektna firma, ki za občino pripravlja dokumentacijo. So že izpeljali kak uspešen projekt, saj je znano, da so zimski centri zaradi blagih zim v težavah, kakšno je zanimanje zunanjih partnerjev, kaj je mogoče narediti, da ne bo vse na plečih občine? Habjanova je kot uspešen primer, pri katerem so sodelovali, omenila Zreče. Stvar dobro teče že nekaj let, sklenjena je 30-letna pogodba o javno zasebnem partnerstvu, v letu 2023 se obeta še dodatna investicija v hotel. Seveda morajo zasebniki v projektu videti svoj interes, da stvari uspešno potekajo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°


vlažnost: 59 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-2/20

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.