Želijo prepoved težkih tovornjakov

V Vodicah pozivajo k prepovedi tovornega prometa nad 7,5 tone na Kamniški cesti, medtem Dars ocenjuje, da bi vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja lahko oddali še v prvi polovici tega leta.

Vodice – Vodiški župan Aco Franc Šuštar je v začetku januarja na ministrstvi za infrastrukturo ter okolje in prostor in Družbo RS za avtoceste (Dars) naslovil urgenco s pozivom za čim hitrejše nadaljevanje projekta izgradnje obvoznice mimo Vodic. Hkrati je še pred odstopom vlade Marjana Šarca ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek predlagal tudi, da se do izgradnje obvoznice prepove vožnja težkih tovornih vozil nad 7,5 tone nosilnosti na Kamniški cesti skozi Vodice. »S tem ukrepom boste bistveno bolje zaščitili naše otroke, občane in našo podtalnico, ki trenutno nima nikakršnih vodovarstvenih ukrepov v primeru nesreče in razlitja nevarnih tekočin v okolje,« je zapisal v pismu, v katerem je znova pozval k čimprejšnji pridobitvi gradbenega dovoljenja in okoljevarstvenega soglasja ter začetku del. Odgovora s strani ministrstva pa v Vodicah še niso dobili.

Kot je znano, je Agencija RS za okolje 19. decembra lani izdala sklep, da je za obvoznico treba izvesti presojo vplivov na okolje ter pridobiti okoljevarstveno soglasje, ki je bilo že pridobljeno leta 2011, a je zaradi neaktivnosti državnih institucij poteklo. Dars tako nadaljuje pridobivanje gradbenega dovoljenja po integralnem postopku, ki združuje postopka izdaje gradbenega dovoljenja in presoje vplivov na okolje.

»Glede na to, da je bila projektna dokumentacija v zadnjih dveh letih že večkrat dopolnjena, predvidevamo, da rezultati presoje vplivov na okolje ne bodo podali novih zahtev po novih dopolnitvah načrtov, elaboratov, študij. V tem primeru ocenjujemo, da bi vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja po integralnem postopku lahko oddali v prvi polovici tega leta,« so v pismu Občini Vodice zapisali na Darsu.

Kot je v pismu pristojnim institucijam še napisal Šuštar, občinska uprava skoraj vsakodnevno prejema pobude in prošnje občanov za ureditev nevarnih prometnih razmer v Vodicah, civilne iniciative, nekateri posamezniki in občinski svetniki pa nameravajo še stopnjevati pritiske ter izvesti nove proteste in zapore cest, v primeru, da se bo gradnja obvoznice bistveno zavlekla.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT