Člani dramske skupine KUD Pod lipo Adergas na vaji pred premierno uprizoritvijo komedije Umetnik na poiskanju

Premiera komedije v Adergasu

Dramska skupina Kulturno umetniškega društva Pod lipo Adergas bo v soboto v domači dvorani v Adergasu premierno uprizorila komedijo Ljudmile Novak Umetnik na poiskanju.

Adergas – Dramska skupina KUD Pod lipo Adergas, ki je zelo dejavna že 83. leto, vsako leto pripravi do štiri gledališke predstave za odrasle in otroke. Letošnja komedija Ljudmile Novak želi obiskovalce razvedriti in jim povedati, da so med predniki tudi nekoč živeli umetniki, ki so s svojimi talenti vnesli v družbo veliko dobrega in s tem ponesli ime svojega kraj v svet. Žal so ti pomembni ljudje tistega časa pozabljeni, zamolčani, prezrti. Prav na to želi na komičen oziroma šaljiv način opozoriti komedija avtorice Ljudmile Novak.

Skupaj se bo na adergaškem odru predstavilo petnajst igralcev. Učiteljico Meto igra Anja Jerina, njenega moža Jakoba Nejc Selan, njuno hčerko Lucijo pa Sara Rozman. V drugi družini igra mamo Mojco Katarina Jenko, njenega moža Gašperja Luka Jerina, njuno hčerko Rahelo pa Patricija Bolka. Soseda Šimna igra Žan Sirc, tajnika krajevne skupnosti Matija pa Aljaž Ribnikar. V vlogi Parazajda, predsednika zavoda za ohranjanje kulturne dediščine, se bo na odru predstavil Rudi Sirc, gospa ministrica za kulturno dediščino je Ksenija Rozman, kapelnika godbe pa Luka Rebernik. V predstavi sodelujejo tudi vaška dekleta in vaščani Babnega Vrha. Za luč in glasbo bo skrbel Primož Sirc, šepetalka pa bo Monika Ribnikar. Igro je režiral Silvo Sirc, ki je v 42 letih režiral že 145 dramskih del oziroma predstav; Sirc je izdelal tudi sceno. Komedijo bodo premierno uprizorili v domači dvorani v Adergasu v soboto, 15. februarja, ob 19. uri, potlej pa jo bodo ponovili še v nedeljo, 16. februarja, ob 16. uri ter na pustno soboto, 22. februarja, ob 19. uri.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

-3/19

torek

-3/18

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.