V Radovljici so ob dnevu odprtih vrat predstavili preventivne programe in delo kineziologov v novem prizidku zdravstvenega doma. / Foto: Gorazd Kavčič

Občine predstavile svoje delo

Občina Radovljica je v sredo v okviru pobude Dan odprtih vrat slovenskih občin predstavila kineziološke obravnave v novem prizidku zdravstvenega doma.

Radovljica, Škofja Loka – Tudi nekatere gorenjske občine se na pobudo skupnosti občin Slovenije vsako pomlad pridružijo projektu Dan odprtih vrat v občinah. V Radovljici tako v okviru akcije vsako leto predstavijo katero od večjih občinskih investicij; letos so se zato odločili, da skupaj z Zdravstvenim domom v telovadnici novega prizidka predstavijo dejavnost kineziologov in Zdravstveno vzgojnega centra.

Prizidek k radovljiškemu zdravstvenemu domu je bil dokončan in odprt jeseni, v njem pa so na več kot 850 kvadratnih metrih novih površin pridobili tri ambulante družinske medicine, ambulanto pediatrije, telovadnico za nevrofizioterapijo, večnamenski prostor ter prostore za referenčne ambulante in psihologe. Stroške za 1.9 milijona evrov vredno naložbo sta si, v polovičnih deležih, razdelili Občina Radovljica in Osnovno zdravstvo Gorenjske. Občina ob tem sofinancira tudi preventive programe zdravstvenega varstva in za programe dela kineziologov v lanskem in letošnjem letu namenja po 23 tisoč evrov.

Prav preventivne programe in kineziološko obravnavo so občanom na dnevu odprtih vrat zdravstveni delavci posebej podrobno predstavili. Na delavnicah v manjši telovadnici so izvajali priložnostna testiranja in obiskovalcem pojasnili, kako potekajo obravnave pri dveh kineziologih, ki sta, kot je pojasnila direktorica zdravstvenega doma Maja Petrovič Šteblaj, bolnikom na voljo v radovljiškem zdravstvenem domu, in h katerima jih lahko napotijo tako zdravniki v ambulantah medicine dela kot družinski zdravniki. »S tovrstnimi testi pri starejših v največji meri ocenjujemo možnosti za padec, pri odrasli populaciji pa oceno za razvoj bolečine v križu. Po testiranju še na kratko svetujemo, kako si človek lahko pri tem pomaga sam,« je povedala kineziologinja Nina Misotič.

V okviru dneva odprtih vrat Občine Škofja Loka so v občinskih prostorih gostili 15 učencev Osnovne šole (OŠ) Škofja Loka-Mesto z učiteljico in 37 učencev OŠ Jela Janežiča, ogleda prostorov občinske uprave pa se je udeležilo še nekaj krajanov in predstavnikov društev oziroma drugih organizacij. V veliki sejni dvorani občine so jim nato predstavili dela in naloge občine ter uspešno izveden projekt Vrtca Kamnitnik, seznanili so jih tudi z aktualnimi in načrtovanimi investicijskimi projekti. »Željo po obisku na občini so izrazili tudi tudi dijaki Gimnazije Škofja Loka in PUMovci, a ker jim tokratni termin ni ustrezal, jih bomo sprejeli naknadno,« so pojasnili v kabinetu župana.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

zmerno oblačno
vlažnost: 40 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-1/15

sobota

-2/16

nedelja

-1/18

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..

Virus ustavil gradnjo druge cevi / 09:59, 3. april

Zna se zgodit to kar napoveduje župan Račič, če ne zaženemo gospodarstva bo tale covid-19 navaden pichkin dim v primerjavi s tem kar sledi.....