Dokapitalizirali Energetiko

Preddvorski občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli spremembe letošnjega proračuna in omogočili dokapitalizacijo Energetike Preddvor.

Preddvor – S popravkom letošnjega proračuna so občinski svetniki namenili 87 tisoč evrov za družbo Energetika Preddvor. Tako so preprečili stanje insolventnosti v obdobju, v katerem namerava družba skupaj z lastnikom, to je Občino Preddvor, izvesti ponovni postopek prodaje družbe.

Dodatna sredstva so družbi namenili za pokrivanje tekočih obveznosti, pa tudi za ureditev finančnih razmerij iz preteklosti, je pojasnil župan Rok Roblek in dodal, da je imela družba likvidnostne težave že od lanskega junija. Zaradi tega tudi ni poravnavala obveznosti do distributerja energije EKO-S. »S povečanjem osnovnega kapitala smo družbi omogočili poplačilo vseh obveznosti, saj smo želeli, da se pred postopkom ponovne prodaje te stvari razrešijo,« je poudaril Roblek. Upajo namreč, da bodo tako za Energetiko lažje našli kakovostnega zasebnega partnerja. Na račun povečanja sredstev za Energetiko so zmanjšali sredstva za Športni park Preddvor, in sicer za 83 tisoč evrov. »Gradnja se namreč letos še ne bo začela, saj je treba opraviti še presojo vplivov na okolje, kar se bo najbrž zavleklo,« je pojasnil župan. Na podlagi amandmajev pa so dodatna sredstva namenili za nakup opreme za športno društvo in naložbe v ceste.

Svetniki so v prvi obravnavi potrdili še dve spremembi pri odmeri komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo na območju občine. Po županovih besedah so prispevno stopnjo za objekte, v katerih se izvajajo dejavnosti, znižali na devetdeset odstotkov, s čimer želijo dati nov zagon razvoju gospodarstva v občini. Z znižanjem prispevne stopnje za turizem na osemdeset odstotkov pa želijo zagotoviti nov pospešek razvoju turizma.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

delno oblačno
vlažnost: 68 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

5/16

četrtek

8/17

petek

11/17

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Želijo spremembo zakonodaje / 12:17, 21. oktober

Ja sem govoril z njim. Je OK.Pravi, da ima dodatno nalogo, zato ga je bolj malo slišati še manj pa videti.Katero nalogo pa, ga vljudno vpraš...

Največ novih okužb v Kranju, Domžalah in na Jesenicah / 11:41, 21. oktober

Predstojnica Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana Tatjana Lejko Zupanc pravi, da moramo sedaj stopiti skupaj, Je...

Velja omejitev gibanja v nočnih urah / 11:39, 21. oktober

Omejitev gibanja? Treba iz 4-5 km/h zmanjšati na 2-3 km/h !

Želijo spremembo zakonodaje / 11:37, 21. oktober

Raje povej, ti si bolj na tekočem z edino resnico po imenu paprikaš TV takozvana Nova25, a se kej ve ke je dr. Krek pa če je že imel poslovilno ?

Želijo spremembo zakonodaje / 11:35, 21. oktober

SDS = small dick syndrome oz. SDS je diagnoza, hujša od virusa, primerov ozdravitve je zelo malo ali nič !
Jebote SDS in vaš puklasti firer ejga

Želijo spremembo zakonodaje / 06:31, 21. oktober

Joj, Primož spet obračaš besede.Nikoli nisem napisal, da je čefurka. Uporablja pa v komentarjih čefurizme, to pa ja.Strinjam se s tistimi, k...

Želijo spremembo zakonodaje / 21:34, 20. oktober

A ni Kitty ena čefurka k te je pošiljala na kastracijo? Dej, upoštevaj njen nasvet no...