Nekatere vrste nagrajenega kruha pečejo tudi v Žitovi pekarni (Gorenjka) v Lescah.

Žitu enainšestdeset odličij

Na letošnjem ocenjevanju je Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij družbi Žito podelila rekordnih enainšestdeset odličij za kakovost kruha, pekovskih izdelkov in testenin.

Lesce, Ljubljana – Na letošnjem jubilejnem, dvajsetem ocenjevanju kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, testenin, keksov in svežih slaščic, ki poteka pod okriljem Sekcije za pekarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij na Gospodarski zbornici Slovenije, je Žito prejelo rekordnih 61 priznanj za odličnost izdelkov, kar je največ od vseh slovenskih pekarskih podjetij.

Večino so prejeli za kruh in pekovsko pecivo pa tudi za sirov in špinačni burek, pet priznanj pa tudi za testenine. Med nagrajenimi so tudi Zlati hlebec, Jelenov kruh, Hribovc, Stoletni kruh, Krušnik, Jubilejni kruh, Gorenjc, Zajtrk kruh in ajdov kruh z orehi, ki jih pečejo v Žitovi pekarni Gorenjka v Lescah.

Odličja podeljuje neodvisna komisija, v kateri strokovnjaki s pekarskega področja ocenijo zunanji videz izdelka, lastnosti skorje in sredice ter vonj in okus, so pojasnili v Žitu. »Teh 61 odličij je odraz naše zaveze kakovosti ter rezultat celoletnega truda in skupnega dela vseh, ki so vključeni v razvoj in pripravo naših odličnih izdelkov,« je ob podelitvi poudaril Janez Bojc, generalni direktor Žita in predsednik Sekcije za pekarstvo pri GZS. »Žito je sicer za odličnost izdelkov v vseh letih ocenjevanja vključno z letošnjim skupno prejelo že 401 zlato odličje. Ta priznanja nam poleg potrdila strokovnjakov pomenijo tudi pohvalo potrošnikov, ki cenijo naš trud in predanost pripravi odličnih izdelkov.« Poudaril je še, da v Žitu že več kot sedemdeset let na podlagi bogate slovenske krušne tradicije ob prepletu uporabe starih žit in tehnologij z novimi znanji in sodobnimi rešitvami snujejo vrhunske izdelke.

Žitov kruh in pekarski izdelki so kupcem na voljo v 25 državah, kamor podjetje izvaža svoje produkte, zaradi česar so, kot še poudarjajo v Žitu, postali pomemben ambasador slovenske tradicije in krušne dediščine po svetu. »K prepoznavnosti pekarstva dodatno prispeva tudi slovensko predsedovanje mednarodnemu združenju pekarskih podjetij AIBI. Janez Bojc je od lani predsedujoči združenja AIBI, ki maja 2021 na Bledu gosti največji mednarodni strokovni kongres s področja pekarske industrije,« so še sporočili.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

zmerno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?