Člane Turističnega društva Lesce je na letni skupščini nagovoril dolgoletni predsednik društva Zlatko Kavčič.

Zaključili izjemno uspešno leto

Lansko leto je bilo finančno najuspešnejše v več kot šestdesetletni zgodovini Turističnega društva Lesce. Prenova Kampa Šobec se nadaljuje.

V letu 2019 so sicer na Šobcu zabeležili desetodstotno povečanje števila gostov, 52 tisoč jih je bilo vseh skupaj, ustvarili so 144 tisoč nočitev. Več kot 95 odstotkov je bilo tujih gostov; načrtujejo, da bo število gostov v letošnjem letu podobno.

Lesce – V soboto so se na redni letni skupščini zbrali člani Turističnega društva Lesce. »Če smo prejšnje leto poimenovali leto rekordov, sprememb in novosti, to pomeni, da smo na vseh področjih dosegli več kot kdajkoli prej; zdaj smo skočili še korak više,« je v nagovoru zbranim na redni letni skupščini poudaril dolgoletni predsednik Turističnega društva Lesce Zlatko Kavčič.

Društvo z 2200 člani je imelo v lanskem letu nekaj manj kot dva milijona evrov prihodkov, od česar veliko večino, 1,4 milijona, predstavlja prodaja delnic Gorenjske banke, je zbranim članom povedal Kavčič. Za leto 2020 načrtujejo nekaj več kot šeststo tisoč evrov prihodkov, večino predstavlja najemnina, ki jo društvu plačuje podjetje Šobec. Prihodke društva sicer predstavljajo tudi prodaje zemljišč na območju Plane in Doline, kjer imajo še nekaj zazidljivih parcel. Po plačilu davkov jim bo, tako načrtujejo, v prihodnjem letu ostalo približno tristo tisoč evrov čistega dobička.

Društvo ima v lasti Kamp Šobec, ki je lani ustvaril nekaj več kot dva milijona evrov prihodka, kar je, kot je z zadovoljstvom poudaril Kavčič, več kot še enkrat toliko kot pred tremi leti; 370 tisoč evrov dobička so oziroma bodo tako kot doslej porabili za nova vlaganja v kamp, ki je bil v zadnjih nekaj letih deležen temeljite posodobitve.

Potem ko so pred dvema letoma zgradili novo restavracijo, so letos v zgornjem nadstropju stavbe uredili nove upravne prostore, ki so dovolj veliki in primerno urejeni tudi za zunanje uporabnike. Trenutno v kampu obnavljajo sanitarije pri otroškem igrišču, v lani prenovljeni nekdanji pralnici je zdaj izposojevalnica koles, uredili bodo tudi posebno kopalnico za male živali.

Porušili so staro stavbo restavracije, načrtujejo, da bi na tem območju nekoč uredili velnes, v pripravi so tudi projekti za obnovo recepcije; načrtujejo, da bodo nared do jeseni. Med bolj dolgoročnimi načrti je Kavčič omenil gradnjo večnamenske dvorane na območju nad teniškimi igrišči.

V letu 2019 so sicer na Šobcu zabeležili desetodstotno povečanje gostov, 52 tisoč jih je bilo vseh skupaj, ustvarili so 144 tisoč nočitev. Več kot 95 odstotkov je bilo tujih gostov; načrtujejo, da bo število gostov v letošnjem letu podobno. »Te številke so vrhunec tistega, kar je v normalni turistični sezoni v Kampu Šobec mogoče narediti. Naš temeljni cilj in aktivnosti v prihodnje ne bodo usmerjeni več v povečanje števila gostov, ampak v kakovost storitve, s čimer lahko dosežemo višje cene in s tem boljši finančni uspeh,« je poudaril Kavčič.

Moto letošnjega leta delovanja društva je »Ali bo nam dovoljeno biti še boljši?« Izbrali so si ga zato, ker je, kot pravi Kavčič, drugim dovoljeno tisto, kar društvu ni. Pri tem je poudaril, da si že več kot pet let prizadevajo za povečanje kampa v smeri proti regionalni cesti ob Savi Dolinki, v neposredni bližini območja, kjer prav zdaj drugi investitorji lahko urejajo nov kamp.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°


vlažnost: 59 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-2/20

sreda

-2/21

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

V pripravi že novi ukrepi / 15:10, 7. april

Prejemniki socialne pomoči bodo prejeli solidarnostni dodatek??
Resno?

Imamo več kot tisoč obolelih / 15:03, 7. april

To kar se dogaja v domovih za ostarele je sramota in vse bolj kaže na to, da nekdo želi namerno povzročiti kaos.
Včeraj je od 35 potrjenih, 33 prišlo iz teh ustanov.

Trideset let Radia Ga Ga / 10:10, 7. april

Ena boljših oddaj, vsaka čast ekipi !

p.s. Na obletnici bo tudi Serpentinšek?

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.