Da je bilo na srečanju smolčkov še bolj veselo, je na orglice in harmoniko zaigral Matic Tičar, razdelili smo darila in pojedli torto.

Prisrčno srečanje smolčkov

V sredo smo na sedežu Gorenjskega glasa pripravili druženje smolčkov in njihovih najbližjih.

Kranj – V časopisu Gorenjski glas smo ves februar pozivali naročnike, naj nam sporočijo, če so sami smolčki ali poznajo katerega od njih. Čeprav imajo smolčki smolo, da rojstni dan prav na dan rojstva lahko praznujejo le vsaka štiri leta, so imeli letos srečo, saj je letošnje leto prestopno. Glede na to, da na Gorenjskem živi 129 smolčkov, je bil odziv kar velik, saj smo jih zbrali 19. Med njimi so bili, jasno, sami mladeniči, saj je najstarejša smolčica štela rosnih 22 let, najmlajša pa le eno leto. Srečanja, ki smo ga v sredo pripravili na sedežu Gorenjskega glasa, se je udeležilo enajst smolčkov v družbi svojih najbližjih. Prevladovale so ženske: Marinka Likozar, Zvonka Rozman, Marinka Kuhar, Nada Cankar, Amalija Triplat, Tatjana Logar, Larisa Mali in Ana Voga, moški so bili trije: Gabrijel Pagon, Andrej Švegel in Žiga Koželj. Cilj srečanja je bil, da bi bilo druženje čim bolj podobno pravi rojstnodnevni zabavi s torto in darili. Poskrbeli smo tudi za glasbo v živo, za kar se zahvaljujemo Maticu Tičarju iz Kranja, ki je igral na orglice in harmoniko. Smolčki so povedali, da so se srečanja včasih prirejala na državni ravni, zadnja leta pa jih ni več, zato so bili še toliko bolj veseli, da smo se nanje spomnili na Gorenjskem glasu. Soprog ene od smolčic je povedal, da danes vse prevečkrat pozabimo na sočloveka, prav zato mu je bila gesta Gorenjskega glasa še toliko bolj všeč. Marinkin brat pa je poudaril, da ga na časopis Gorenjski glas že od nekdaj vežejo lepi spomini, saj je Marinka leta 1967, ko je odšel na služenje vojaškega roka, poskrbela, da ga je dobival k vojakom. Amalija Triplat iz Radovljice je vsem udeleženim zaželela zdravja, hkrati pa poudarila, da si moramo življenje narediti čim lepše, tudi s takimi praznovanji. Gabrijel Pagon iz Tržiča, ki je bil pobudnik akcije, je kar žarel, saj se mu je uresničila dolgoletna želja spoznati gorenjske smolčke – in je kar vse povabil domov na obisk. S seboj je pripeljal ženo, vnuka ter pravnukinjo Klaro. Larisa Mali je prišla v spremstvu mamice, očka in dveh bratcev. Najmlajšo, enoletno oziroma štiriletno Ano Voga pa so spremljali mamica, mlajši bratec in babica. Ker smo bili z druženjem vsi zelo zadovoljni, smo si obljubili, da ga čez štiri leta ponovimo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

jasno
vlažnost: 42 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/18

nedelja

-2/18

ponedeljek

-3/19

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o