Dalibor Pejić / Foto: Tina Dokl (arhiv)

Kokain kupil za praznovanje krsta

Tržičanu Daliborju Pejiću v Kranju sodijo zaradi domnevnega sodelovanja v organizirani trgovini s prepovedano drogo. To naj bi tihotapili tudi v sosednjo Avstrijo.

Kranj – Na kranjskem okrožnem sodišču so pred dnevi začeli soditi 32-letnemu Tržičanu Daliborju Pejiću, obtoženemu sodelovanja v hudodelski združbi, ki se je v letu 2015 organizirano ukvarjala s preprodajo droge in njenim tihotapljenjem prek severne meje. Kranjsko tožilstvo mu tako očita, da naj bi skupaj z Ljubljančanom Sašo Gavrićem in Tržičanom Sašo Stojnićem, ki sta svoji kazni že odsedela, sodeloval pri prodaji najmanj 1,2 kilograma heroina v sosednji Avstriji, poleg tega naj bi za nadaljnjo prodajo kupil nekaj gramov kokaina in drugim omogočil uživanje marihuane.

Obtoženi očitke tožilstva zavrača. Tako je glede očitka, da naj bi za nadaljnjo prodajo kupil za 500 evrov kokaina, v zagovoru povedal, da je drogo kupil zase. »To sem kupil zase, ker je bil takrat napovedan krst mojega nečaka. Rabil sem malo več, ker tak dogodek traja malo dlje, nekje 48 ur.« Razložil je, da je bil na omenjenem družinskem praznovanju »pijan in zadet«, da je kokain užival oziroma »vlekel« pred drugimi člani družine, vendar pa ga ni nikomur ponujal. Ožjim članom, ki so ga začudeno gledali, je le zabrusil: »Kaj je, kaj hočete, kaj zijate? A bo še kdo? Postavite se v vrsto.« A se na njegove besede ni nihče odzval, niti ni nihče tega jemal kot vabilo k uživanju droge, je dodal. Tudi njegov kolega, ki so ga kot pričo zaslišali na sodišču, je zavrnil možnost, da bi Pejić drogo preprodajal. »Včasih sva skupaj pokadila kak džoint. Da bi preprodajal, ne verjamem, kajti tega je pokadil toliko, da po mojem mnenju ni ostalo za druge,« je dejal.

Delovanje hudodelske združbe, ki naj bi več let iz Ljubljane v Celovec dostavljala večje količine heroina, kokaina in konoplje, njen član pa naj bi bil tudi Pejić, so gorenjski in koroški policisti dokončno prekinili julija 2015, ko so v obeh državah izvedli sedemnajst hišnih preiskav, pri tem pa zasegli tudi nekaj droge. V celotni preiskavi so gorenjski kriminalisti obravnavali devet oseb, ki naj bi storile najmanj 26 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, avstrijski kriminalisti pa okoli 40 oseb.

Medtem ko so glavne akterje obsodili že pred leti, pa sojenje Pejiću poteka z zamikom, ker je bil slovenskim organom pregona dlje časa nedosegljiv. Zanj je bil zato izdan evropski nalog za prijetje in predajo, Europol pa ga je decembra 2016 celo uvrstil na poseben adventni koledar najbolj iskanih ubežnikov v Evropi. Tudi takšno iskanje ni obrodilo sadov, saj so Pejića nemški policisti prijeli kasneje zaradi vloma, za kar je bil obsojen na zaporno kazen. To je decembra lani dokončno prestal, tedaj pa so ga Nemci predali slovenski policiji. Vse od tedaj je Tržičan v priporu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 74 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

11/22

četrtek

14/21

petek

14/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...