Na Gorenjskem je priznanje Civilne zaščite prejelo trideset posameznikov in organizacij. / Foto: Tina Dokl

Življenje rešujemo skupaj

Ob dnevu Civilne zaščite, ki ga obeležujemo 1. marca, so se s priznanji in nagradami zahvalili vsem posameznikom in organizacijam, ki pomagajo in sodelujejo pri reševanju, zaščiti in pomoči in s tem blažijo posledice naravnih in drugih nesreč.

Naklo – Dan Civilne zaščite so letos obeležili na regijski slovesnosti v Dvorani Janeza Filipiča v Naklem, ki jo je organizirala Izpostava Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) Kranj ob podpori Občine Naklo. Zbrane, med katerimi so bili tudi vodja kranjske izpostave URSZR Robert Skrinjar, poveljnik Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid in nakelski župan Ivan Meglič, je nagovoril slavnostni govornik generalni direktor URSZR in član štaba Civilne zaščite RS Darko But. »Vsi, ki s svojim delom pomembno prispevate k učinkovitemu odzivu na nesreče, ste jedro sistema Civilne zaščite. S svojo zagnanostjo, predanostjo delu in profesionalnostjo rešujete takrat, ko je stanje videti že brezizhodno. Vašo pomoč velikokrat jemljemo kot samoumevno in ne pomislimo, koliko znanja, poguma in truda je treba, da ob nesreči rešite življenja ali zavarujete premoženje,« je poudaril Darko But, govor pa zaključil s sloganom: Življenje rešujemo skupaj.

Na Gorenjskem so tokrat podelili 14 bronastih znakov, 10 srebrnih znakov, štiri zlate znake in dve plaketi Civilne zaščite. Aleš Robič in Miran Tišler sta letošnja prejemnika plakete, ki se podeljuje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanja okolja ob naravnih in drugih nesrečah. Prejemniki zlatega znaka, ki se podeljuje za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti in usposobljenosti sil, hrabra dejanja ter raziskovalne dosežke na področju varstva pred nesrečami, so bili Sašo Govekar, Branko Mur, PGD Gorenja vas in PGD Stara Loka. Srebrni znak kot priznanje za posebne zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi varstva pred nesrečami so podelili Janezu Ulčarju, Evi Pogačar, Franciju Zimi, Juriju Jeršinu, Igorju Langusu, Janezu Rozmanu, Darku Turku, PGD Hlebce, PGD Luže in PGD Naklo. Bronasti znak, ki se podeljuje za uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči ter za enkratna dejanja, pa so prejeli Andraž Šifrer, Primož Štraus, Jernej Eržen, Marija Kokalj, Kristina Zima, Vid Krčmar, Drago Frelih, Marko Nahtigal, Drago Pisek, Gabrijel Rožič, Vojko Skok, Tomaž Strajnar, Igor Šavs in Jože Pogačar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

zmerno oblačno
vlažnost: 39 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-6/16

petek

1/15

sobota

-1/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 13:30, 3. april

Kritika svetnika iz stranke SD. Brez komentarja.

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..

Virus ustavil gradnjo druge cevi / 09:59, 3. april

Zna se zgodit to kar napoveduje župan Račič, če ne zaženemo gospodarstva bo tale covid-19 navaden pichkin dim v primerjavi s tem kar sledi.....

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.