Mateja Bajt, prejemnica Škerjančeve diplome / Foto: Jaka Babnik, arhiv KGBL

Visoko stanovsko priznanje Mateji Bajt

Profesorica kljunaste flavte Mateja Bajt iz Zapuž je prejela Škerjančevo diplomo, to je priznanje, ki ga za izredne dosežke na področju glasbene pedagogike podeljuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana.

Ljubljana – Mateja Bajt je kljunasto flavto študirala na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kjer je diplomirala in z odliko končala tudi magistrski študij (za izjemen uspeh je prejela nagrado avstrijskega ministrstva za znanost) ter kasneje še specializacijo.

Izdelala je učni načrt za kljunasto flavto za program umetniške gimnazije in akademske stopnje. Zdaj poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani ter na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Vodi tudi poletne šole ter seminarje za učence in učitelje kljunaste flavte. Njeni učenci na tekmovanjih dosegajo najvišja priznanja. Poleg intenzivnega pedagoškega dela redno koncertira kot solistka, članica in vodja različnih ansamblov.

»Z velikim veseljem sem prejela novico o imenovanju za dobitnico Škerjančeve diplome. Hvaležna sem za vse uspehe in možnosti, ki so se odpirale na področju kljunaste flavte: predvsem za ogromen razvoj od leta 2005, ko se je končno pridružila drugim instrumentom na Srednji glasbeni šoli Ljubljana in leta 2009 tudi na Akademiji za glasbo. Od takrat poučujem na obeh ustanovah in z navdušenjem spremljam mlade glasbenike, kako zorijo v muzikalnem in osebnostem vidiku,« je povedala. »Velik izziv, odgovornost in tudi privilegij je, da lahko vodiš mlade talente vse od prvih korakov glasbenega šolanja preko vseh stopenj do samega poklica. Z nekaterimi bivšimi učenkami, dijakinjami in študentkami sodelujemo tudi po zaključenem študiju na koncertnih odrih. Še posebej počaščena sem priznanja kolegov, vodstva KGBL ter odbora za podelitev Škerjančevih nagrad, da so prepoznali sadove trdega dela in razvoj tega butičnega, po krivici tako zelo zapostavljenega instrumenta.«

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 86 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-6/17

petek

3/15

sobota

-1/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.

Ne vem, kje sem se okužil / 14:04, 31. marec

Primer od danes, grem na malico, ura poldan, v trgovini se pri sadju drenjata dve mamci in izbirata med parimi sortami jabolk, sicer sta rok...

O problematiki jezera / 16:39, 30. marec

Pritoki vsebujejo precej dodatkov s katerimi kmetje plemenitijo svojo zemljo za višji in boljši pridelek. To povzroča cvetenje jezera.

O problematiki jezera / 09:56, 30. marec

Na izpitu je nepripravljenega študenta profesor vprašal, kaj je to evtrofikacija.
Reku študent:
ah,qurc, drek je drek.

Prepoved gibanja zunaj občine / 07:50, 30. marec

14 dni nazaj so nas strokovnjakinje iz NIJZ- a učile in nam dopovedovale, da maske nimajo učinka in so nepotrebne, zdaj so že obvezne !
Zemlja je še okrogla ali je že ploščata?

Okužen tudi stanovalec nakelskega doma / 16:14, 29. marec

Kaj klobasaš, kaj ima to opraviti z vlado. Pol vlade je iste kot prej, sploh pa ni Janše nihče silil v to koalicijo, Šarec je pozival na pre...