Grenkoba odpovedi

O tem, da so Pokal Vitranc in planiške skakalne prireditve že vrsto let gorenjski, slovenski in mednarodni športni praznik, ni treba nikogar prepričevati. Da so se jih organizatorji, ki jih pripravljajo domala vse leto, tokrat lotili še posebno zavzeto, saj sta bili obe tekmi v koledarju ob koncu sezone, v Planici pa imajo zaradi podeljevanja naslovov svetovnih prvakov še poseben status, prav tako ni dvoma. Da so ju komaj čakali navijači, je zgovorno dejstvo o predprodaji vstopnic. Za tribune na sobotni planiški tekmi svetovnega prvenstva so bile razprodane pred več kot mesecem dni.

Zato je bila že v ponedeljek tako za organizatorje kot športnike ter seveda navijače skorajda šokantna novica, da bosta – po odločitvi Sveta za nacionalno varnost, ki je sprejel številne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom – največji športni prireditvi v Sloveniji potekali brez prisotnosti gledalcev.

Organizatorji, ki so sicer do zadnjega upali, da bodo na prizoriščih tudi navijači, so seveda imeli pripravljen načrt za primer tekmovanja brez gledalcev. Za primer odpovedi so tekmo imeli tudi zavarovano. V primeru Pokala Vitranc so bili razočarani, čeprav prodaja vstopnic zanje ne pomeni večjega dohodka. Znano je, da je lahko na tekmovališče skupine in tisti, ki s seboj prinesejo slovensko zastavo, pridejo celo zastonj. V Kranjski Gori okoli sedemdeset odstotkov prihodkov ustvarijo s pogodbami, ki se nanašajo na televizijske, medijske in marketinške pravice na tujih trgih, preostali denar dobijo v domačem okolju, le pet odstotkov v proračunu pa predstavlja prodaja vstopnic. So pa morali organizatorji takoj odpovedati vse spremljajoče prireditve. Še do sredine tedna so nato upali, da bo tekma vsaj pred televizijskimi kamerami, ko so odpovedali ženski del tekmovanja v Areju in izvedeli za prve okužbe v moški smučarski karavani svetovnega pokala pa je postajalo jasno, da prireditve za Pokal Vitranc v Kranjski Gori ne bo. Včeraj so jo nato tudi dokončno odpovedali.

Ko to pišem, tekmovanje v Planici naslednji konec tedna še ni odpovedano, so ga pa preložili. Je pa že jasno, da bo za organizatorje pomenilo finančni minus, hkrati pa bo tudi velik udarec za razvoj smučarskega športa v Sloveniji, saj se sredstva, zbrana s prireditvijo v Planici, v celoti namenjena športnicam in športnikom. Jasno je tudi, da bodo grenkobo organizatorjev, tekmovalcev in navijačev občutili gorenjski gostinci, hotelirji in še kdo, saj je odpovedi iz dneva v dan več, novi ukrepi glede širjenja koronavirusa in odpovedi športnih tekmovanj pa se kar vrstijo.

Oddaj svoj komentar

Kranj 5°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT