Na Osnovni šoli F. S. Finžgarja Lesce je bila pri zaposleni potrjena okužba z virusom covid-19. / Foto: Marjana Ahačič

Okužba z virusom potrjena tudi v leški šoli

Na Osnovni šoli F. S. Finžgarja Lesce je bila pri zaposleni potrjena okužba z virusom covid-19. Nova vlada je ustanovila krizni štab za zajezitev in obvladovanje epidemije. Slovenska karitas pa vabi mlade k vpisu v bazo prostovoljcev za sodelovanje pri oskrbi ranljivih skupin v času epidemije.

Ljubljana, Lesce – Nova vlada je na svoji prvi redni seji v noči s 13. na 14. marca ustanovila Krizni štab Republike Slovenije za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19 ter opravila širšo razpravo o ukrepih za njeno zajezitev. Štab se bo danes ponovno sestal in razpravljal o morebitnih dodatnih ukrepih; do katere mere se bodo ti zaostrili, je odvisno tudi od tega, koliko bodo ljudje upoštevali že sprejete ukrepe. O ukrepih naj bi bilo sicer več znanega tudi po formalnih predajah poslov med dosedanjimi in novimi ministri. Krizni štab bo vodil predsednik vlade Janez Janša, medtem ko je sekretar štaba postal nekdanji direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Andrej Rupnik. V delovanje štaba bo vpeta tudi stroka. Koordinator vseh aktivnosti na terenu pa je, kot je bilo dogovorjeno že kak dan pred razglasitvijo epidemije v četrtek, 12. marca, ob 18. uri, republiška Civilna zaščita.

Pri eni od zaposlenih na OŠ F. S. Finžgarja Lesce je bil potrjen virus covid-19. Šola je bila o tem obveščena v petek, 13. marca. Kot so zapisali na spletni strani šole, so o tem obvestili pristojno ministrstvo, občino in Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Z NIJZ so jim sporočili, da v tem primeru najverjetneje ni prišlo do prenosa virusa, vendar svetujejo že znane ukrepe. Vodstvo šole prosi starše oziroma skrbnike, da v obdobju 14 dni opazujete zdravstveno stanje svojega otroka. Če se pri otroku v tem obdobju pojavijo znaki akutne okužbe dihal (slabo počutje, kašelj, vročina, težko dihanje), pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila.

Slovenska karitas je v sklopu programa youngCaritas začela z vseslovenskim povabilom mladim, da izrazijo pripravljenost za sodelovanje v predvidenem prostovoljskem delu za zagotavljanje pomoči ljudem v stiski v času epidemije koronavirusa. V sklopu prostovoljskega projekta Naš kraj, naše srce se mladi lahko prijavijo na spletni strani www.karitas.si/nas-kraj-nase-srce ali na Facebooku in Instagramu. Osebe, ki se bodo prijavile v bazo, morajo biti starejše od 18 let, povsem zdrave in brez kroničnih bolezni ali kroničnega bolnika med svojimi najbližjimi ter v zadnjih 14 dneh niso bile v neposrednem stiku z okuženimi ali v tujini. Prostovoljce bodo aktivirali skladno s potrebami Karitas na terenu in po navodilih civilne zaščite.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno jasno
vlažnost: 42 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

-6/16

petek

1/15

sobota

-1/16

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 11:15, 3. april

Primož, če se bo zgodilo to, kar je predstavljeno v videu, noben, še tako odličen zapis ne bo pomagal:

https://www.youtube.com/watch?v=cd21tmvCP0o

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 10:04, 3. april

Odličen zapis, bravo !

Domovi za starejše žarišča okužb / 10:02, 3. april

Zakaj se jih ne loči in osami po domovih? Se jih preseli v prazne hotele? Malomarnost, da ji ni para ! Celo dvomim že v to, da so tako nesposobni..

Virus ustavil gradnjo druge cevi / 09:59, 3. april

Zna se zgodit to kar napoveduje župan Račič, če ne zaženemo gospodarstva bo tale covid-19 navaden pichkin dim v primerjavi s tem kar sledi.....

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.

Ne vem, kje sem se okužil / 14:04, 31. marec

Primer od danes, grem na malico, ura poldan, v trgovini se pri sadju drenjata dve mamci in izbirata med parimi sortami jabolk, sicer sta rok...