V Kranju so pripravili dve vrsti plačljivih paketov osnovnih živil, ki jih onemogli in ljudje v samoizolaciji lahko naročijo na telefonski številki 080 18 85. / Foto: MOK

Kranjska vstopna točka prejela dodatno zaščitno opremo

Kranj – Na kranjski vstopni točki za domnevno okužene s koronavirusom je še zjutraj kazalo, da bodo zaradi pomanjkanja zaščitne opreme – na voljo so imeli samo še tri komplete – morali danes zapreti vrata, a so dopoldan vendarle prejeli okoli dvesto dodatnih kompletov zaščitne opreme z maskami, plašči, rokavicami, očali in kapami, kar naj bi po besedah direktorice Zdravstvenega doma Kranj Lili Gantar Žura zadoščalo do konca tedna.

V ZD Kranj se sicer tako kot v vseh drugih zdravstvenih ustanovah, lekarnah, domovih za starejše in podobnih ustanovah nadejajo, da bodo še danes prejeli novo pošiljko zaščitnih mask, saj naj bi po zatrjevanju pristojnih iz Nemčije v Slovenijo prispela pošiljka 1,5 milijona zaščitnih mask. Vodja kranjske izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Robert Skrinjar pravi, da do 13. ure na Gorenjskem niso prejeli še nobenih mask niti se ne ve, koliko jih bodo. »Po včerajšnjem pozivu gospodarstvu, naj podjetja na občinske štabe Civilne zaščite sporočijo svoje potrebe po zaščitnih maskah, te ves čas prihajajo na naš elektronski naslov. Lahko rečem le, da ne vemo, kako bomo zadostili vsem. Zavedati se je treba, da je zdravstvo prvo v vrsti, nato domovi starejših, varstveno-delovni centri in druge podobne ustanove, ki jih je kar nekaj. Prednost imajo tudi lekarne, trgovine z živili, šele nato pride na vrsto gospodarstvo, kjer pa so izražene potrebe res velike. Samo iz enega podjetja smo prejeli prošnjo za šest tisoč mask,« je povedal Skrinjar.

Medtem je Mestna občina Kranj že pripravila dve vrsti plačljivih paketov osnovnih živil. Na številko 080 18 85 jih lahko naročijo občani, ki v času omejitev gibanja zaradi epidemije potrebujejo pomoč pri oskrbi z nujnimi osnovnimi živili. Veliki paket MOK 2 osnovnih živil v okvirni vrednosti 26,42 evra (cene in izdelki so odvisni od dnevnih zalog in se zato lahko spreminjajo dnevno) vsebuje olje, sladkor, riž, testenine, polento, zdrob, goveji golaž, pločevinke graha, fižola in koruze, mesni narezek, pašteto, konzervo sardin, kozarec rdeče pese, omako za testenine, pakiran kruh, mleko, milo, tekoče milo, zobno pasto in toaletni papir. Okvirna vrednost Malega paketa MOK 1 z ožjim izborom živil je 16,09 evra, v njem pa so mleko, kruh, testenine, omaka za testenine, konzerva sardin, kilogram moke, kozarec rdeče pese, pločevinka koruze, goveji golaž, milo, tekoče milo, zobna pasta in toaletni papir.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

jasno
vlažnost: 86 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-6/17

petek

3/15

sobota

-1/17

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 4. april 2020

V Krko na Dan odprtih vrat

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Večja zbiranja in igranje nogometa v Završnici / 17:18, 2. april

Jeseničanom težko razložiš kaj je karantena.

Bitka s covidom-19 se bije v domovih za starejše / 09:20, 1. april

Stanovalce domov naj naselijo v prazne hotele kar naj plača država. Tako bodo uvedli manjšo koncetracijo ljudi in pomagali SLO turizmu.

Ne vem, kje sem se okužil / 14:04, 31. marec

Primer od danes, grem na malico, ura poldan, v trgovini se pri sadju drenjata dve mamci in izbirata med parimi sortami jabolk, sicer sta rok...

O problematiki jezera / 16:39, 30. marec

Pritoki vsebujejo precej dodatkov s katerimi kmetje plemenitijo svojo zemljo za višji in boljši pridelek. To povzroča cvetenje jezera.

O problematiki jezera / 09:56, 30. marec

Na izpitu je nepripravljenega študenta profesor vprašal, kaj je to evtrofikacija.
Reku študent:
ah,qurc, drek je drek.

Prepoved gibanja zunaj občine / 07:50, 30. marec

14 dni nazaj so nas strokovnjakinje iz NIJZ- a učile in nam dopovedovale, da maske nimajo učinka in so nepotrebne, zdaj so že obvezne !
Zemlja je še okrogla ali je že ploščata?

Okužen tudi stanovalec nakelskega doma / 16:14, 29. marec

Kaj klobasaš, kaj ima to opraviti z vlado. Pol vlade je iste kot prej, sploh pa ni Janše nihče silil v to koalicijo, Šarec je pozival na pre...