Podžupan Dušan Bodlaj je odgovorna oseba za komunikacijo s krajevnimi skupnostmi v občini Tržič. / Foto: arhiv Gorenjskega glasa

Zbirni center v Kovorju začasno zaprt

Nujno varstvo na domu je s pozivom župana Boruta Sajovica organizirano prek e-vstopne točke v koordinaciji Vrtca Tržič. Za nudenje psihosocialne pomoči je v delovnem času tržiške enote CSD Gorenjska aktivirana številka 041 396 191.

Tržič – Občina Tržič in Štab Civilne zaščite (CZ) Občine Tržič sta sporočila aktivnosti za zajezitev epidemije novega koronavirusa do torka, 17. marca, dopoldne. Občina je Zdravstvenemu domu Tržič odstopila zabojnik Nogometnega kluba Tržič. Postavljen je pred Zdravstvenim domom (ZD) Tržič in je namenjen triaži. Štab CZ Tržič je v stalnem stiku z ZD Tržič glede potreb; preventivno so že dobili petdeset mask in sto parov rokavic, ker njihova naročila še niso bila dobavljena. Povezali so se s podjetjem ECP, ki ima skladišča v občini Tržič; podjetje ima možnost zagotoviti razkužilna sredstva za površine.

Nujno varstvo na domu je organizirano prek e-vstopne točke v koordinaciji Vrtca Tržič. Za nudenje psihosocialne pomoči je v delovnem času CSD Gorenjska v enoti Tržič aktivirana številka 041 396 191.

Podžupan Dušan Bodlaj je odgovorna oseba za komunikacijo s krajevnimi skupnostmi v občini Tržič. Predsedniki krajevnih skupnosti so bili po elektronski pošti obveščeni o težavah z oskrbo občanov z osnovnimi živili, zdravili in drugimi nujno potrebnimi dobrinam. Prostovoljcem bo CZ Tržič priskrbela zaščitno opremo, ki jo potrebujejo pri tovrstnih stikih, v primeru večjih potreb po tovrstni pomoči pa je v občinski upravi pripravljeno tudi vozilo za razvoz.

Po navodilu države je Občina Tržič začasno zaprla tudi zbirni center v Kovorju.

S ponedeljkom, 16. marcem, so zaprli vsa otroška igrišča in javne površine v upravljanju podjetja BIOS. CZ Tržič je tržiške policiste zaprosila, da po svojih zmožnostih in kapacitetah poskušajo pogosteje izvajati nadzor na posameznih lokacijah igrišč, ki niso fizično ograjena.

Na Občini Tržič prosijo in pozivajo, da ukrepe in navodila dosledno upoštevate. CZ Tržič je v nenehni pripravljenosti in sodeluje z vsemi institucijami v občini Tržič, ki skrbijo za varnost in javno zdravje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

jasno
vlažnost: 55 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-3/19

torek

-3/20

sreda

-2/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

OBVESTILA / Jesenice, 7. april 2020

Gornjesavski muzej Jesenice vabi

OBVESTILA / Kranj, 7. april 2020

V Moravske Toplice četrtega oktobra

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Hvala vsem, ki nesebično pomagate / 11:47, 6. april

Ostanite pozitivni še naprej in vse bo OK, vse naše sanje se lahko uresničijo, če imamo dovolj poguma, da jim sledimo! Naj vas vedno in povsod spremlja sreča, lp.

Kako graditi malo hidroelektrarno / 15:27, 5. april

Kakšno je stanje na tem področju sedaj 2020? So bile kakšne spremembe?Bi lahko kakšen raziskovalni novinar vzel gradnjo malih hidro elektrar...

Upokojenci lahko kupujejo eno uro več na dan / 18:53, 4. april

Po medijih opažam, da precej občin zastonj razdeljuje zaščitne maske gospodinjstvom. Med njimi Kranja ni. Je pa prišla po pošti tiskana barv...

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 14:36, 4. april

Ko bo obstajala politika, ki bo za vse državljane enakopravna, bo konec sveta. Ker je to nemogoče.

Življenje v domači občini / 13:45, 4. april

Omejitev gibanja v domači občini je super, končno mav gmaha pred žabarji !

Življenje v domači občini / 12:12, 4. april

Bravo!
Treba se je prilagajat ( biti discipliniran) in ohranit optimizem.
Gospa Jasna, super !

Ne delajmo, kar se dobro sliši. Delajmo, kar je dobro za ljudi. / 09:07, 4. april

Zelo vas peče, ker vi niste na oblasti. Še bolj vas pa peče, ker trenutna vlada dobro obvladuje situacijo. Zato ji je treba metati polena pod noge.